ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια-Ανόρθωση 2-0: Κίνηση Ματ με Χριστοφή

Πέρασε στην τέταρτη θέση η Ομόνοια

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Δείχνοντας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ότι ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, η Ομόνοια έφτασε σε άνετη νίκη επί της Ανόρθωσης με σκορ 2-0. Ντάρμπισαϊαρ και Χριστοφή ήταν οι πρωταγωνιστές για το «τριφύλλι» όντας μέσα στις φάσεις των γκολ έχοντας ρόλο είτε εκτελεστή, είτε δημιουργού. Το τρίποντο αυτό επιτρέπει στην Ομόνοια να ξεπεράσει έστω προσωρινά την ΑΕΛ που αγωνίζεται τη Δευτέρα με τον ΑΠΟΕΛ και αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να μπει σφήνα στις ομάδες που διεκδικούν ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υστέρησε σε μεγάλο βαθμό η Ανόρθωση η οποία έμεινε άσφαιρη για τρίτο σερί αγώνα πρωταθλήματος, δεχόμενη το δεύτερο γκολ σε ένα χρονικό διάστημα που πίεσε και είχε δοκάρι με τον Καμπρέρα.

Πρώτο ημίχρονο

Εφτά λεπτά χρειάστηκαν προκειμένου η Ομόνοια να φλερτάρει με το γκολ στην αναμέτρηση για την Ανόρθωση όταν ο Χριστοφή από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ντάρμπισαϊαρ στο 12ο λεπτό να κάνει το κλέψιμο ωστόσο ο Κόπριβετς τον αναχαίτισε πριν απειλήσει. Ένα σουτ του Κλέιτον στο 19ο λεπτό σταμάτησε στο σώμα του Ερέρο, με την Ανόρθωση να ψάχνει κάτι θετικό τέσσερα λεπτά αργότερα με σουτ του Κολούνγκα από πλάγια θέση.

Στο 33ο λεπτό ένα σουτ του Μαργκάσα κατέληξε στον Κόπριβετς, με τον Αζίζ αμέσως μετά να πλασάρει μόλις έξω. Οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους στο 36ο λεπτό όταν ο Χριστοφή κέρδισε στο σπριντ τον Ερέρο κάνοντας τη συρτή μπαλιά στην περιοχή με τον Ντάρμπισαϊαρ να κάνει το 1-0 με τακουνάκι. Ο Ρόνι Λέβι αντέδρασε άμεσα αποσύροντας τον Κολούνγκα με τον Καλδερόν να τον αντικαθιστά, γεγονός που αποτέλεσε και την τελευταία φάση άξια αναφοράς στο πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Απαιτητική και στα πρώτα στάδια της επανάληψης παρουσιάστηκε η Ομόνοια με τον Μπρέβελντ στο 50ο λεπτό να μη μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στο πλεκτό μετά από μπαλιά του Αζίζ. Δύο λεπτά αργότερα ένα μακρινό σουτ του Σοϊλέδη εξουδετερώθηκε από τον Κόπριβετς, με τον Ρόνι Λέβι να ρίχνει στον αγώνα τον Ράγιο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, γεγονός που αποδείχθηκε ευεργετικό. Στο 64ο λεπτό ο Ισπανός έκανε τη μπαλιά με τον Καρλίτος να απομακρύνει, ενώ στο 72ο μια λόμπα του Καμπρέρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο αντίπαλος ανέβασε παίκτες στο δικό της μισό και κτύπησε στην αντεπίθεση στο 75ο λεπτό με τον Χριστοφή να διαμορφώνει το 2-0. Εννιά λεπτά αργότερα ο αρχηγός των γηπεδούχων, Μαργκάσα, δέχθηκε κίτρινη κάρτα για δεύτερο σερί αγώνα γεγονός που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στον επόμενο αγώνα με τον Απόλλωνα. Με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, οι δύο μονομάχοι παρουσιάστηκαν υποτονικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τα γκολ των Ντάρμπισαϊαρ και Χριστοφή να είναι αυτά που έκριναν την αναμέτρηση.

Ομόνοια (Α. Ιωακείμ): Παναγή, Σοϊλέδης, Βύντρα, Καρλίτος, Δημητρίου, Μαργκάσα, Μπρέβελντ (67’ Τουρέ), Κλέιτον, Αζίζ (73’ Ρουσίας), Χριστοφή (79’ Φιλιώτης), Ντάρμπισαϊαρ

Ανόρθωση (Ρ. Λέβι): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Σιβού, Γκιγιέρμε, Βίκτορ, Μίτροβιτς (74’ Καλό), Κολούνγκα (38’ Καλδερόν), Ολιβέιρα (61’ Ράγιο), Καμπρέρα, Άλβες

Κίτρινες κάρτες: Φιλιώτης, Μαργκάσα (2η)/Κολούνγκα, Σιβού, Καλό

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση