ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:58
 

Ολίβα: «Θα κάνουμε ριζικές αλλαγές για το καλό της Ομόνοιας»

Αυτό είναι το μήνυμα του Ισπανού τεχνικού προς τον κόσμο των πρασίνων…

Η Ομόνοια παρουσίασε το νέο της προπονητή, Χουάν Κάρλος Ολίβα, στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΓΣΠ. Στο πάνελ, εκτός από το νέο τεχνικό, ήταν οι Αντρέας Δημητρίου (εκπρόσωπος Τύπου), Άνχελ Γκόμεθ (Τεχνικός Διευθυντής) και Μάριος Καμπανέλλας (Εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας).

Η τοποθέτηση του κ. Καμπανελλά: «Καλημέρα σε όλους. Εκ μέρους της Εταιρείας θερμές ευχαριστίες για την παρουσία σας. Καλωσορίζουμε σήμερα τον προπονητή μας και τον Τεχνικό Διευθυντή. Στην Εταιρεία συμμετέχουν ήδη ο Πλουτής Αβράαμ ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, και ο Νίκος Χαραλαμπίδης ως υπεύθυνος των Ακαδημιών. Παίρνουμε την ευκαιρία από την παρουσίαση, για να σας ενημερώσουμε για την εταιρεία και τις δραστηριότητες της. Όπως γνωρίζεται, μετά την Εκλογική Συνέλευση, η εταιρεία έχει αναλάβει την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από τις 30 Μαΐου αρχίσαμε να λειτουργούμε, να τακτοποιήσουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις αλλά και να χτίζουμε για τη νέα σεζόν. Γνωρίζουμε τι έχουμε μπροστά μας, έχουμε να διαχειριστούμε σημαντικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχουμε στελεχώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα με την τεχνική ηγεσία, η οποία έχει την ευθύνη να στελεχώσει τη ομάδα. Να βελτιώσουμε όλες τις υποδομές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Δίνουμε προσοχή στα βελτιωτικά έργα στο "Ηλίας Πούλλος". Δεν είναι σωστό να λέμε πολλά λόγια, γνωρίζουμε πολύ καλά το βάρος της Ομόνοιας, τις προσδοκίες των φίλων της Ομόνοιας. Πιστεύουμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε, να χτίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, να βελτιώσουμε τις ακαδημίες αλλά και το προπονητικό μας κέντρο. Αυτά δεν γίνονται σε λίγους μήνες, χρειάζεται χρόνος, να κάνουμε όση περισσότερη δουλειά μπορούμε. Χρειαζόμαστε την στήριξη των φίλων της Ομόνοιας, το Δ.Σ. του Σωματείου, αλλά και ηρεμία ώστε να μείνουμε αφοσιωμένοι στους στόχους μας».

Η ομιλία του Άνχελ Γκόμεθ: «Η πιο δύσκολη απόφαση ήταν η πρόσληψη του νέου προπονητή. Για να υλοποιήσουμε αυτό το πλάνο ήταν σημαντικό να καταλήξουμε στον καλύτερο τεχνικό. Αναζήτησα τις επιλογές με προπονητές και ήμουν βέβαιος πως ο καλύτερος ήταν ο κ. Ολίβα. Ήταν τεχνικός μου όταν ήμουν νεαρός, δουλέψαμε μαζί στην Εσπανιόλ. Ο κ. Ολίβα έχει την φιλοσοφία, του αρέσει το καλό ποδόσφαιρο, φτιάχνει καλή σχέση με τους παίχτες, είναι άνθρωπος με βαθμολογία 10 στα 10. Να ευχηθώ στον προπονητή καλή επιτυχία, και ελπίζω πως θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Τι ανέφερε ο κ. Ολίβα: «Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της διοίκησης που μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω στην ομάδα. Σίγουρα και τον κ. Άνχελ. Είναι αλήθεια πως ήταν ποδοσφαιριστής μου πριν 20 χρόνια. Ήταν ο κ. Άνχελ ενθουσιώδης, μου άρεσαν αυτά που μου πρόσφερε αν και είχα προτάσεις και από την Ισπανία, όμως έχω εμπιστοσύνη στον κ. Γκόμεθ. Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο αποφάσισα, έχουμε το ίδιο πάθος και πιστεύω πως θα κάνουμε ριζικές αλλαγές για το καλό της Ομόνοιας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε αυτό το πλάνο για την Ομόνοια. Ξέροντας την ευθύνη που έχω, το μόνο όνομα που ήξερα από μικρός ήταν αυτό της Ομόνοιας. Αυτός ήταν επιπρόσθετος λόγος για να έρθω, αυτός ήταν ο μεγάλος μου στόχος, να διατηρήσω την ομάδα στα ψηλά και το μόνο που σκέφτομαι είναι το πρώτο παιχνίδι όπου στόχος θα είναι η νίκη. Γνωρίζω πως οι οπαδοί θα ενθουσιαστούν με τις μετεγγραφές και ελπίζω να γίνουμε μια καλή ομάδα. Η απαίτηση σε κάθε προπονητή πρέπει να είναι δυνατή. Ο στόχος είναι η ομάδα να πάει καλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές να νιώθουν πως ήρθα σε μια ομάδα με προοπτική, να είναι δηλαδή ενθουσιασμένοι. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, είμαι πολύ προσιτός άνθρωπος, μπορείτε να ρωτήσετε ότι θέλετε».

Ερωτήσεις

Τι τον κέρδισε να αναλάβει την Ομόνοια: «Το πιο βασικό είναι να μπορούσα να πραγματοποιήσω το πλάνο που μου έδωσε ο κ. Γκόμεθ».

Για τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές: «Έρχονται από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, και οι ποδοσφαιριστές μου πρέπει να θέλουν να δώσουν τα πάντα. Είναι ψηλές οι προσδοκίες».

Για την πίεση που υπάρχει λόγω της απογοήτευσης του κόσμου που έχει να δει πρωτάθλημα από το 2010 και καλό ποδόσφαιρο από το 2013: «Κάποτε χάνεις στις λεπτομέρειες. Το πρωτάθλημα δεν κερδίζεται τον Σεπτέμβρη, αλλά τον Μάιο. Άρα το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να κερδίσεις τους περισσότερους ποδοσφαιριστές. Άρα αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον πρώτο αγώνα και ερχόμαστε για να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό των Ομονοιατών που είχαν παλιά. Δεν θα αφήσουμε αυτή την ευθύνη, θα προσπαθούμε από την πρώτη μέρα. Όλα τα κριθούν στο τέλος του πρωταθλήματος».

Τοποθέτηση από τον Άνχελ Γκόμεθ: «Η πρόκληση για μένα, το κίνητρο είναι το πρωτάθλημα. Την πίεση την έχουμε γιατί είμαστε η Ομόνοια. Ξέρουμε που ήρθαμε, θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον στόχο μας.Είδα αρκετά παιχνίδια, μιλώ εδώ και αρκετό καιρό με το κλαμπ. Ήταν κατανοητό πως για να αλλάξει η κατάσταση, έπρεπε να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Για τις αποχωρήσεις και τις μετεγγραφές: «Είμαστε αποφασισμένοι μέχρι τις 30 Αυγούστου, μπορεί να προκύψουν αποχωρήσεις. Είμαστε στον Ιούνιο ακόμα και προσπαθούμε να βρούμε τους καλύτερους. Θα ενισχύσουμε σίγουρα την αριστερή πλευρά, και θα πάρουμε δύο επιτελικούς μέσους. Ψάχνουμε παίχτες που να μπορούν να προσαρμοστούν στα κυπριακά δεδομένα».

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X