ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Ομόνοια: Από το «εγώ».. στο «εμείς»

Οι πράσινοι προσπαθούν να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα εντός της ομάδας

Newsroom 24sports

«Το σημαντικό είναι για μένα αυτό που είπα και την περασμένη Κυριακή, ότι ήμασταν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Σιγά σιγά αρχίζει να μπαίνει το εμείς πάνω από το εγώ. Θέλουμε να διατηρηθούμε πάνω σε αυτό το πνεύμα». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου, ενόψει του ταξιδιού που θα κάνουν οι πράσινοι αύριο (16:00) στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτά περιέχουν και την ουσία της προσπάθειας που γίνεται στο τριφύλλι ώστε να βρεθεί στο δρόμο των επιτυχιών.

Η επιθυμία του να αγωνίζεσαι για τον συμπαίκτη και τον προπονητή σου είναι ικανά να υπερσκελίσουν αδυναμίες

Το ομαδικό πνεύμα αποτελεί ένα από τα θεμελιώδες στοιχεία τα οποία απαιτείται να διακατέχουν ένα σύνολο που θέλει να φτάσει ψηλά. Η αίσθηση του «εμείς» στα αποδυτήρια, η εντός και εκτός γηπέδου αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών και η επιθυμία του να αγωνίζεσαι για τον συμπαίκτη και τον προπονητή σου είναι ικανά να υπερσκελίσουν αδυναμίες και ελλείψεις που τυχόν παρουσιάζει η ομάδα. Η παραπάνω θέση είναι δεδομένη στον αθλητισμό και το γνωρίζουν καλά τόσο το τεχνικό επιτελείο όσο και οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας.

Απόδειξη της σημασίας που έχει η ομαδικότητα στην Ομόνοια αυτή τη περίοδο, είναι οι δηλώσεις των πρασίνων τον τελευταίο καιρό. Από το «Πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και όχι ποιος παίζει. Μας δείχνει ο προπονητής ότι μας υπολογίζει όλους» που είπε ο Παναγή μετά το ματς κόντρα στην Αλκή την 12η αγωνιστική, στο «Αυτό που για μένα είναι σημαντικό σήμερα είναι το ομαδικό πνεύμα» το οποίο δήλωσε, για ακόμη μια φορά, ο Αναστασίου, μετά το νικηφόρο ματς επί της ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική, μέχρι το «Νιώθω χαρά, είμαι ευτυχισμένος για το βραβείο που πήρα, αλλά πρώτα απ΄όλα είναι η ομάδα. Περισσότερο σημαντικό από το να βγω εγώ MVP είναι να κερδίσει η ομάδα. Είτε εγώ βάλω το γκολ είτε κάποιος άλλος, πάλι με το ίδιο πάθος θα πανηγυρίσω» του Κατελάρη στη βράβευση του ως πολυτιμότερος παίχτης του τελευταίου αγώνα.

Περισσότερη σημασία από τα λόγια μετρούν οι πράξεις. Ενθαρρυντικά μηνύματα αντλούνται από τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισαν οι παίχτες της Ομόνοιας το γκολ του Κατελάρη απέναντι στην ΑΕΚ. Έσμιξαν σαν μια γροθιά, δείχνοντας το πόσο πολύ έχουν ανάγκη να έρθουν κοντά και να στηρίξουν το «εμείς».

Η ανάπτυξη της συλλογικότητας μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας αποτελεί ένα από τα στοιχήματα τα οποία καλείται να κερδίσει ο τεχνικός του τριφυλλιού. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι σε περίπτωση που το επιτύχει θα δημιουργηθούν οι βάσεις ώστε να χτίσει το αγωνιστικό του πλάνο που έχει κατά νου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X