ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:42
 

Ομόνοια: «Απόβαση» Αμερικανών επενδυτών

Τρεις προτάσεις από τη χώρα αυτή έχει ενώπιον της η ομάδα της Λευκωσίας

Newsroom 24sports

«Θέλω να δηλώσω ότι σέβομαι το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ομόνοιας και πιστεύω ότι, μετά την εκλογή του νέου ΔΣ συμφέρει και στα νέα μέλη του να ανοίξουν τη διαδικασία για την υποβολή και άλλων προτάσεων για μια περιορισμένη χρονική περίοδο ώστε να επιλέξουν στο τέλος την καλύτερη πρόταση. Η ομάδα μου και εγώ, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε συζητήσεις και γρήγορα να ολοκληρώσουμε την επένδυση στην Ομόνοια, σε περίπτωση που το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσει να δεχτεί και άλλες προτάσεις».

Μέρος της ανακοίνωσης –έκφρασης ενδιαφέροντος επένδυσης στην Ομόνοια που εξέδωσε χθες ο επιχειρηματίας Ρόης Πογιατζής ιδρυτής και διαχειριστής της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας «Platinum Capital Partners Inc», με επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, τεχνολογίας, ακινήτων και επιλεγμένες συμμετοχές σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Μετατροπή της εταιρείας που θα αναλάβει την ποδοσφαιρική Ομόνοια σε δημόσια εταιρεία στα επόμενα τρία χρόνια, ως τρόπο για να επιστρέψει η πλειοψηφία της ιδιοκτησίας της εταιρείας (50%+) στα μέλη της Ομόνοιας.

Άμεση καταβολή προσπάθειας κατασκευής ιδιόκτητου γηπέδου κατά προτίμηση στον χώρο που είχε επιλεγεί αρχικά και στην περίπτωση που ο χώρος αυτός ή μέρος του μπορεί να επιστραφεί από την τράπεζα σε λογική τιμή.

Συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Υπάρχει υπογεγραμμένο σχετικό Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding) με την ομάδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές και την Ομόνοια.

Με βάση την ανακοίνωση ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει το αρχικό ποσό των $2.000.000 USD ( δύο εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής) για να καλυφθούν άμεσα οι απαιτήσεις που προκύπτουν από τα κριτήρια της UEFA, σε δεσμευμένο λογαριασμό, (escrow account - λογαριασμό με άλλα λόγια, που χρησιμοποιείται σε εμπορικές συναλλαγές), του δικηγορικού γραφείου Tarter Krinsky& Drogin LLP, στην Νέα Υόρκη σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης του ενώ αντίγραφο του εγγράφου είναι στη διάθεση του Δ. Σ. της Ομόνοιας.


Βιογραφικό
Ο Ρόης Πογιατζής, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 14 Αυγούστου 1965. Οταν ήταν σε ηλικία 9 χρόνων, η οικογένεια του έφυγε από την Κύπρο λόγω της εισβολής.

Παντρεύτηκε τη Donna Florence Costanzo Πογιατζή και έχει δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστήμιου του Kent στην Αγγλία και του London Business School. Το 1988, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Πανεπιστημίων στο τμήμα ελαφρών βαρέων βαρών.

Eργάστηκε για την πολυεθνική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley Co. και την εταιρεία Lehman Brothers International Ltd (1993 -1996) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία ασχολείται με καταπιστεύματα και την αφερεγγυότητα εταιρειών.

Αργότερα ίδρυσε εμπορική τράπεζα που ονομάζεται Alpha Capital, η οποία επικεντρώθηκε στις εταιρείες τεχνολογίας χρηματοδότησης.

Το 2005, ίδρυσε την Platinum Capital Partners, Inc. Το 2012, ξεκίνησε μια επιχείρηση κατασκευής του πρώτου ανεξάρτητου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης, το έργο άλλαξε την πορεία του, οδηγώντας σε μια μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων στην Ιαπωνία.

Το 2014, με τον Ινδονήσιο Martua Sitorus, (συνιδρυτή της Wilmar International της μεγαλύτερης παραγωγού φοινικέλαιου στον κόσμο.) ίδρυσαν εταιρεία για τη δημιουργία του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής βιοκαυσίμων στην Ιαπωνία. Η τροφοδοσία των 20 ετών της εγκατάστασης εκτιμάται σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας ξεκίνησε το 2016,

Ο Ρόης Πογιατζής βρέθηκε στην Κύπρο για την τελετή επαναπατρισμού σπαράγματος σπανίου ψηφιδωτού, που εικονίζει σε μετάλλιο τον Απόστολο Ανδρέα, και προέρχεται από το ναό Παναγίας Κανακαριάς, στην κατεχόμενη Λυθράγκωμη. Ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, γιατί ήταν εκ των συντελεστών του επαναπατρισμού.

Η πρόταση του Ρόη Πογιατζή έρχεται να προστεθεί σε αυτήν του Σταύρου Παπασταύρου, που στηρίζεται από το συνδυασμό του οποίου ηγείται ο Λώρος Κυριάκου. Μια πρόταση  της οποίας το τελικό κείμενο, διαμορφωθέν από τις επανειλημμένες επαφές της τριμελούς διαπραγματευτικής ομάδας με τη μεριά του Σταύρου Παπασταύρου, αναμένεται να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή. Ήδη το περίγραμμα της συμφωνίας που έχει δημοσιευτεί, παραπέμπει σε μια πολύ καλή πρόταση  που δίνει προοπτική στην Ομόνοια.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση του συνδυασμού «Πορεία Αλλαγής». Η συγκέντρωση θα γίνει στη Λευκωσία (14:00) στο Αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ στη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη 3. Περιμένουμε να ακούσουμε το τι θα λεχθεί. Είναι λογικό να περιμένει κανείς την πρόταση του συνδυασμού.

Να θυμίσουμε ότι υπάρχει και η περίπτωση της αμερικανικής εταιρείας που πραγματοποιεί επαφές με το νυν διοικητικό συμβούλιο του σωματείου.

Η πρόταση των Αμερικάνων προνοεί την προαγορά 2 χιλιάδων εισιτηρίων για όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της Ομόνοιας τα επόμενα τέσσερα χρόνια και την εκμετάλλευση-πώληση προϊόντων της Green Boutique.

Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία με τη συγκεκριμένη εταιρεία αναμένεται να μπουν στα ταμεία της Ομόνοιας 1,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Στην πρόταση περιλαμβάνεται επίσης και η δημιουργία ψηφιακού νομίσματος, (τύπου bit coin), με την ονομασία «Οmonoia Coin», με τους «πράσινους» να παίρνουν ποσοστό κάθε φορά που θα αυξάνεται η μετοχική αξία του bit coin.

Τις επαφές πραγματοποιεί το νυν ΔΣ και όπως πληροφορούμαστε σε περίπτωση που θα υπάρχει σύγκλιση απόψεων ( αναμένεται να γίνει τελική συνάντηση αύριο), το περιεχόμενο θα τεθεί εν ισχύει, μόνο αν το εγκρίνει το νέο ΔΣ.

Η χθεσινή πρόταση από το Ρόη Πογιατζή δίνει μια νέα διάσταση στο όλο σκηνικό. Η νέα αυτή διάσταση περιλαμβάνει και αύξηση του ήδη ψηλού βαθμού ενδιαφέροντος που υπάρχει, όχι μόνο από τους Ομονοιάτες, αλλά και γενικότερα.

Δυο συνδυασμοί, ένας 15μελής, ένας 11μελής και επτά ανεξάρτητοι υποψήφιοι. 33 υποψήφιοι θα ζητήσουν τη ψήφο των μελών του σωματείου, στην Εκλογική Γενική Συνέλευση στις 2 Μαΐου. Που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει σταθμό στη ιστορία της Ομόνοιας.

Ανεξαρτήτως έκβασης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X