ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Ομόνοια: Έτσι έχουν τα πράγματα για τις «Χαλεπιανές»

Ομάδα επιχειρηματιών φίλων του σωματείου βρίσκεται σε καλό δρόμο …επαφών με την Τράπεζα Κύπρου για την αγορά του συγκεκριμένου τεμαχίου γης

Newsroom 24sports

Η ιστορία των «Χαλεπιανών» είναι πονεμένη για την Ομόνοια. Η απώλεια του συγκεκριμένου τεμαχίου γης, (το οποίο ανήκει τώρα στην Τράπεζα Κύπρου), αποτελεί ένα γεγονός που δεν τιμά το δημοφιλέστερο σωματείο της Κύπρου. Με αφορμή πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ψηλαφίσαμε το θέμα και παραθέτουμε σήμερα το πώς έχουν τα πράγματα.

Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη μια σοβαρή προσπάθεια ανάκτησης του συγκεκριμένου τεμαχίου γης από μέρους της Ομόνοιας. Ανάκτησης όμως, μέσω… τρίτων ενδιαφερομένων. Συγκεκριμένα, ομάδα επιχειρηματιών φίλων της Ομόνοιας διαπραγματεύονται με την Τράπεζα Κύπρου για την αγορά των «Χαλεπιανών».

Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια ανάκτησης του συγκεκριμένου τεμαχίου γης από μέρους της Ομόνοιας.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, στη συνέχεια θα μεταβιβάσουν την κυριότητα της γης στο σωματείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το ποσό που απαιτείται για την αγορά της γης, μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι. Όμως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανότητα για μια ευνοϊκή για τους επιχειρηματίες επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά τον τρόπο, αλλά και τους γενικότερους όρους αποπληρωμής του ακινήτου, είναι αρκετά μεγάλη. Αν δε, δεν υπάρξει διαφοροποίηση των πραγμάτων, η αίσια κατάληξη θα αποτελέσει γεγονός.

Σε περίπτωση που θα επέλθει συμφωνία, σε κατοπινό στάδιο, η γη με ενέργειες των επιχειρηματιών, (που θα είναι μέτοχοι της ιδιοκτήτριας εταιρείας που θα συσταθεί), θα περάσει στην κυριότητα του σωματείου με στόχο την αξιοποίηση της. Αξιοποίηση (που βέβαια προϋποθέτει σοβαρή μελέτη) δεν σημαίνει κατανάγκην ανέγερση γηπέδου (θυμίζουμε ότι πριν περάσει στην κυριότητα της Τράπεζας Κύπρου και υπήρχε ακόμη, έστω και τυπικά, η πρόθεση ανέγερσης γηπέδου, δεν έγινε κατορθωτή η εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών προς αυτήν την κατεύθυνση).

Ο Σταύρος Παπασταύρου, είναι ενήμερος για την όλη προσπάθεια.

Οι «Χαλεπιανές » σγοράστηκαν το 2003 έναντι του ποσού των δύο εκατομμυρίων λιρών από την εταιρεία Lockwood Properties Limited. Αν και δεν ήταν ιδιοκτησία της Ομόνοιας το ακίνητο, υπήρχε συμφωνία μεταξύ των μετόχων της ιδιοκτήτριας εταιρείας Lockwood Properties Limited, στη βάση συγκεκριμένης μελέτης βιωσιμότητας που είχε διενεργηθεί, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή θα κατασκευαζόταν το νέο γήπεδο της Ομόνοιας. Η εταιρεία θα έβαζε τη γη, η Ομόνοια θα χρηματοδοτούσε την κατασκευή του έργου (σημειώνεται ότι το αρχικό σχέδιο δεν αφορούσε μόνο την κατασκευή γηπέδου αλλά και χώρου δεξιώσεων και αθλητικού κέντρου) και όλα τα μέρη θα επωφελούνταν σε βάθος χρόνου από τα κέρδη που θα απέφερε το έργο.

Στα χέρια της Τράπεζας Κύπρου πέρασαν τον Απρίλιο του 2017. Ουσιαστικά η τράπεζα πήρε το ακίνητο έναντι των οφειλών της ιδιοκτήτριας εταιρείας Lockwood Properties Limited, προς την ίδια.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση