ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:20
 

Ομόνοια: Γκομες κόβει, Γκόμες ράβει

Ο Σταύρος Παπασταύρου ειναι σε θέση να... πληρώσει τυχόν λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό

Newsroom 24sports

Το αν έχουν γίνει λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό είναι ένα θέμα προς συζήτηση, είναι όμως πολύ πρόωρο να γίνει. Το να πιστεύει κάποιος ότι έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για τις πραγματικές δυνατότητες - ή και αδυναμίες – του υφιστάμενου ρόστερ και πως μπορεί να… προφητεύσει ποιες μεταγραφές θα είναι σίγουρα πετυχημένες και ποιες θα αποδειχθούν «πατάτες», είναι τουλάχιστον άστοχο.

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να πάρει το επόμενο διάστημα ο Άνχελ Γκόμες

Θα επικαλεστώ το… αγαπημένο μου παράδειγμα, το οποίο υπενθύμισα και πέρσι περίπου τέτοια περίοδο. Τον Άντονι Σκαραμοτσίνο. Ο Ιταλός αμυντικός αμφισβητήθηκε από την πρώτη στιγμή, μέχρι τον Αύγουστο βαφτίστηκε παλτό, τον Σεπτέμβριο ήδη αποδοκιμαζόταν (από μια μερίδα του κόσμου της Ομόνοιας) και τελικά τον Μάιο ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος!

Ίσως το μοναδικό άτομο που μπορεί να έχει ξεκάθαρη άποψη για τα πιο πάνω είναι ο ίδιος ο Άνχελ Γκόμες. Αυτός τους ήξερε, αυτός τους έφερε, αυτός ορίζει τον πήχη των προσδοκιών και είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να κρίνει αν ο κάθε ένας παίκτης ξεχωριστά έχει ανταποκριθεί ή όχι (μέχρι στιγμής πάντα) σε αυτές τις προσδοκίες.

Αν λάβουμε υπόψη ότι έχουν γίνει 16-17 μεταγραφές και ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής ακόμα δεν τελείωσε, τότε είναι σίγουρο και δεδομένο ότι κάποιες κινήσεις δεν θα του βγουν. Όχι απαραίτητα γιατί είναι κακοί παίκτες, αλλά για χίλιους δυο άλλους λόγους. Το ποσοστό επιτυχίας στο μεταγραφικό σχεδιασμό δεν μπορεί να φτάσει το 100%, ούτε το 90%. Κατά την άποψή μας, οτιδήποτε κοντά στο 70% ή το 80% επιτυχίας, θα θεωρηθεί μεγάλο επίτευγμα για τον Γκόμες. Και αυτό θα ίσχυε για τον οποιοδήποτε τεχνικό διευθυντή επιχειρούσε να χτίσει μια (μεγάλη) ομάδα από την αρχή.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνουν λάθη και καθόλου ντροπή να τα παραδεχτείς. Φτάνει να είσαι έτοιμος να τα διορθώσεις, με το αζημίωτο εννοείται. Και αν ο Σταύρος Παπασταύρου δεν έχει πρόβλημα να βγάλει κάτι τις περισσότερο από την τσέπη του για να διορθωθούν τα - όποια – λάθη που έγινα ή θα γίνουν, με σκοπό να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων, τότε δεν πέφτει λόγος σε εμάς.

Αυτά σε ότι έχει να κάνει με το φιλολογικό κομμάτι. Στο πιο… πρακτικό, για την ώρα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για αποδέσμευση (και αντικατάσταση) οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή από τον κατάλογο Α’. Αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει στην πορεία, αφού η αλήθεια είναι πως κάποιοι παίκτες δεν έχουν ικανοποιήσει ή δεν έχουν προσαρμοστεί. Το θέμα είναι κατά πόσο οι Γκόμες και Ολίβα είναι διατεθειμένοι να τους περιμένουν για πολύ ακόμη και τι ρίσκα είναι έτοιμοι να πάρουν.

Για την ώρα, παραμένει πρώτη προτεραιότητα η στελέχωση της τελευταιας θεσης στον κατάλογο Α’, όπως όλα δείχνουν με κεντρικό μέσο (8άρι) και εκεί πέφτει το μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση