ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:29
 

Ομόνοια: Η επάνοδος των Κυπρίων

Αυξημένος αναμένεται να είναι ο χρόνος συμμετοχής των ντόπιων ποδοσφαιριστών της ομάδας στους προσεχής αγώνες

Newsroom 24sports

Ένα αξιοσημείωτο αλλά παράλληλα αρνητικό στοιχείο έχει να επιδείξει η Ομόνοια στις τρεις αγωνιστικές που έχει δώσει για το πρωτάθλημα. Αναφερόμαστε, φυσικά, στα λιγοστά λεπτά συμμετοχής που έχουν να επιδείξουν οι ντόπιοι παίχτες του τριφυλλιού στη μέχρι τώρα μικρή διαδρομή της ομάδας.

Μάλιστα, η κατάσταση είναι σε τόσο τραγική κατάσταση που, σύμφωνα με έρευνα του παρατηρητηρίου CIES η οποία αφορούσε αγώνες Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μεταξύ 1/07/2018 – 25/09/2018, η Ομόνοια είναι στη κορυφή της λίστας χρησιμοποίησης ξένων ποδοσφαιριστών στο αρχικό της σχήμα. Οι λόγοι είναι πολυδιάστατοι και για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη σωστή της βάση χρειάζεται να δει κανείς τα πράγματα από τις διαφορετικές σκοπιές που τη περιβάλουν.

Ανακατατάξεις στη νέα εποχή

Η νέα εποχή που ξημέρωσε φέτος για την Ομόνοια επέφερε ριζική αναδιοργάνωση και αλλαγές τόσο στον διοικητικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Μια από αυτές ήταν και η μη διατήρηση στο ρόστερ αρκετών, νεαρών κυρίως, Κύπριων ποδοσφαιριστών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πήραν ευκαιρίες. Καλώς ή κακώς, αποφασίστηκε λοιπόν να χτιστεί μια νέα ομάδα, αποτέλεσμα της οποίας είναι να βρίσκονται σήμερα στο ρόστερ των πρασίνων μόλις τέσσερις Κύπριοι ποδοσφαιριστές με τη δυνατότητα να προσφέρουν άμεσα στην ομάδα. Αυτοί είναι οι Παναγή, Κούσουλος, Κατελάρης και Χριστοφή.

Ανταγωνισμός και τραυματισμοί

Οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές μετρούν συνολικά στο πρωτάθλημα 60 λεπτά και μόλις μια συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα! Βέβαια οι λόγοι της μη ή ελάχιστης χρησιμοποίησής τους διαφέρουν για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Ο Παναγή δεν αγωνίστηκε μέχρι στιγμής λόγω του έντονου ανταγωνισμού που έχει φέτος με τον Μεχίας, ο Χριστοφή ξεκίνησε στην πρεμιέρα αλλά τραυματίστηκε νωρίς, ενώ ο Κατελάρης ταλαιπωρήθηκε επίσης από τραυματισμό για αρκετό διάστημα. Ο Κούσουλος είναι διαφορετική περίπτωση, καθώς ο προπονητής είχε την ευκαιρία να τον δοκιμάσει περισσότερο, ωστόσο για συγκεκριμένους λόγους δεν το έπραξε.

Αλλιώς στην πορεία

Η συνέχεια αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα. Η αποθεραπεία των τραυματιών, η αυξανόμενη εξοικείωση στο περιβάλλον της ομάδας με τη πάροδο του χρόνου, οι διαφορετικές τακτικές απαιτήσεις που θα έχουν οι αγώνες και η μακρινή διαδρομή του πρωταθλήματος είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους υπάρχει αισιοδοξία ότι η Ομόνοια θα πάρει περισσότερα από τους Κύπριους ποδοσφαιριστές της.

Κριτική για την «όγκο» του ντόπιου στοιχείου της ομάδας δεν μπορεί να γίνει άμεσα, καθώς απαιτείται πίστωση χρόνου στη δουλειά των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος, ώστε να παρουσιάσουν το δικό τους έργο. Αυτό που αποτελεί στοίχημα για την φετινή Ομόνοια είναι να μπορέσει να στηρίξει το υπάρχων Κυπριακό υλικό και με σταθερά βήματα να χτίσει πάνω σ΄ αυτό.

Η προετοιμασία των πρασίνων θα συνεχιστεί και σήμερα. Από την προπόνηση αναμένεται να απέχει ο Αντόνια ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, ενώ οι Χριστοφή και Ενρίκεζ θα ακολουθήσουν το ατομικό αλλά έντονο πρόγραμμά τους ώστε να ανεβάσουν σταδιακά ρυθμούς και να ξεπεράσουν πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X