ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:29
 

Ομόνοια: Η μεγάλη απόφαση της Θύρα 9

Η θέση των οργανωμένων, πήρε χθες σάρκα και οστά αφού πλέον αποστασιοποιείται από τους πράσινους

Newsroom 24sports

ΑΓΑΘΗ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η 29ης Μαΐου θα καταγραφεί ως η κρισιμότερη στην Ιστορία της Ομόνοιας. Οι εξελίξεις την Τρίτη ήταν ραγδαίες, καθώς δύο Συνελεύσεις σε δύο διαφορετικούς χώρους άλλαξαν τα πάντα.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Καταστατική και Γενική Συνέλευση όπου τα δικαιώματα του ποδοσφαιρικού τμήματος παραχωρήθηκαν σε εταιρεία, ενώ η εποχή Σταύρου Παπασταύρου άρχισε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ.

Ωστόσο η βραδιά είχε και συνέχεια, καθώς η Θύρα 9 έπαιρνε μεγάλες και ριζοσπαστικές αποφάσεις ως προς το μέλλον της. Μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα των οργανωμένων, η συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της δημιουργίας νέας ποδοσφαιρικής ομάδας (75%). Η θέση της Θύρα 9 ήταν εξαρχής ξεκάθαρη αφού τόνιζε με κάθε ευκαιρία πως η συμφωνία με τον επενδυτή θεωρείτο «ξεπούλημα», ενώ δεν δίστασε να ρίξει τα πυρά της προς άτομα που έφεραν το σωματείο στην σημερινή κατάσταση.

Η εν λόγω θέση της, πήρε σάρκα και οστά αφού πλέον αποστασιοποιείται από την Ομόνοια. Ωστόσο η θέση των οργανωμένων θα ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση -πιθανόν να εκδοθεί την Τετάρτη-, την οποία οι φίλοι των πρασίνων περιμένουν με αγωνία. Η ομάδα της πρωτεύουσας από την ίδρυση της (1948) άνηκε στην αριστερά και στον λαό της -μακριά από εταιρείες-, όμως η Θύρα 9 θεωρεί πως αυτή η εξέλιξη -με τον επενδυτή- δεν είναι η ομάδα που αγάπησαν και που ονειρεύονταν.

Τέλος, η δημιουργία μιας νέας ομάδας δεν είναι εύκολο έργο, αφού το νέο σωματείο θα αρχίσει από το αγροτικό, και έπειτα θα ανεβαίνει μια μια τις κατηγορίες. Θεωρητικά αλλά και πρακτικά θεωρείται νέος σύλλογος και νέα ομάδα η οποία θα αρχίσει από ο μηδέν.

Αξίζει να θυμηθείτε ξανά την ομιλία του γενικού γραμματέα της Θύρα 9, Αδάμου Ευσταθίου: «Ήθελα εγώ να μπει η πρόταση για κλείσιμο και δεν είναι αυτό που θέλω. Προτιμώ ένα αξιοπρεπή θάνατο παρά να πάμε γήπεδο. Ένα πράγμα ξέρω σίγουρα ότι το παιδί που θα κάνω, να μην ακολουθεί αυτό το πράγμα που διοικά ένας μου δεν είναι καν Ομονοιάτης. Θα διδάξω τα σωστά ιδανικά να μην είναι με αυτή την ομάδα. Δεν είμαστε εμείς που φεύγουμε από την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ από το σωματείο. Πρέπει να πηγαίνουμε στα κλειστά.

Δυστυχώς θα τα δούμε να κλείνουν όμως γιατί αυτοί δεν νοιάζονται. Πρέπει να κάνουμε νέα ομάδα γιατί η αποχή απλώς από τα γήπεδο θα μας κλείσει σαν Θύρα 9. Θα τρέχουμε τα κλειστά και τον ΑΣΟΛ. Και μέσα στο καταστατικό θα γραφτεί ότι όταν επιστρέψει το ποδοσφαιρικό σωματείο θα επιστρέψουμε και μεις. Ξέρω άτομα που ότι απόφαση παρθεί θα πηγαίνουν γήπεδο. Αν περάσει απόφαση να πηγαίνει η Θύρα γήπεδο, εγώ προσωπικά δεν θα πηγαίνω. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ομάδα του Λαού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση