ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:15
 

Ομόνοια: Η μεγάλη κουβέντα του Ολίβα περί μετάβασης

Ο κόουτς των «πρασίνων» έκανε μια σοβαρή αναφορά που σηκώνει σχολιασμό

Newsroom 24sports

«Πιστεύω πως η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όχι μόνο στο 8 από τα 10, αλλά η απόδοση μας σε κάποια σημεία του αγώνα, έφτασε στο 10 από τα 10. Κάναμε έναν αγώνα σχεδόν τέλειο, αλλά ατυχήσαμε στο αποτέλεσμα. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η φετινή, δεν θα είναι απλά μία χρονιά μετάβασης».

Αυτά δήλωσε, πρόσφατα, μεταξύ άλλων, σε «πράσινο» Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης ο προπονητής της ομάδας Χουάν Κάρλος Ολίβα.

Ποικιλοτρόπως συζήτησαν οι φίλοι της Ομόνοιας τα περί της απόδοσης, με την πλειοψηφία να θεωρεί ότι υπάρχει δόση υπερβολής, (από καθαρά ποδοσφαιρικής άποψης), στις δηλώσεις, ενώ από την άλλη εκτιμάται ότι δεν ταιριάζει στην ιστορία και το εκτόπισμα της ομάδας (έστω και αν η παρούσα ομάδα πόρρω απέχει από αυτό το εκτόπισμα), αυτού του είδους η εκτίμηση των πραγμάτων μετά από ήττα. Το.. «Χάσαμε ενώ ήμασταν σχεδόν τέλειοι», δεν ηχεί ευχάριστα στα αυτιά των οπαδών της ομάδας με το συγκεκριμένο βεληνεκές. Ηχεί ευχάριστα στα αυτιά οπαδών,  ομάδων  μικρομεσαίων  και κάτω. 

Εκείνο που θα απασχολήσει όμως το παρόν κείμενο, είναι το εξής απόσπασμα των δηλώσεων: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η φετινή, δεν θα είναι απλά μία χρονιά μετάβασης».

Η Ομόνοια διανύει ένα στάδιο, όπου υφίσταται αλλαγές που αφορούν όλο το οικοδόμημα της. Όσον αφορά ειδικά το ποδόσφαιρο, διανύεται ένα στάδιο ανασυγκρότησης που έχει ως στόχο το να επαναφέρει την ομάδα σε σημείο που θα ανασύρει ξανά την ταυτότητα που …Ομόνοια θα θυμίζει.

Αυτό το στάδιο περνά μέσα από τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου σε σχέση με τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος (στους οποίους η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια δεν περιλαμβάνεται), έχοντος ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη. Επίσης αυτό το στάδιο μετάβασης έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός βασικού κορμού ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που έχει γίνει συνήθειο τα τελευταία χρόνια. Να γίνει δηλαδή αποδάσωση (υλικού) και να χρειαστεί τη νέα χρόνια ολική δενδροφύτευση για να ξαναδημιουργηθεί το δάσος.

Η Ομόνοια, με απλά λόγια, διανύει στάδιο μετάβασης από την αγωνιστική ανυποληψία στη μερική κανονικότητα. Οπου μερική κανονικότητα, η έξοδος στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός κόουτς εννοεί πιθανότατα, (τουλάχιστον αυτό συμπεραίνεται με σχετική ασφάλεια από τη δήλωση του), ότι η ομάδα είναι ικανή για κάτι παραπάνω. Για κούπα μήπως;

Οι κούπες όμως θέλουν τον χρόνο τους. Αυτές που αφορούν πρωτάθλημα. Οι άλλες (που αφορούν κύπελλο) είναι πιο εφικτές.

Πάντως η μέχρι τώρα απόδοση της ομάδας δεν είναι για κούπα. Με ότι έχουμε δει από πλευράς απόδοσης, αλλά και από πλευράς ρόστερ – είναι νωρίς πάντως και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μετατροπές - η Ευρώπη φθάνει και παραφθάνει…

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X