ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:38
 

Ομόνοια: Η ζητούμενη διαφορετικότητα

Ορατές οι αλλαγές, αλλά η κυριότερη είναι αυτή που αναμένεται

Newsroom 24sports

Το αθλητικό κέντρο «Ηλίας Πούλλος» άνοιξε χθες τις πύλες του για την πρώτη προπόνηση της σεζόν 2018-19. Μια χρονιά που για προφανείς λόγους (έζησαν πολλά οι Ομονοιάτες μέχρι να διαμορφωθεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων) σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη λαοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου.

Το «Ηλίας Πούλλος» ήταν ανακαινισμένο ενώ πολλά ήταν τα νέα πρόσωπα. Άλλωστε αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια. Η Ομόνοια έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 13 μετεγγραφές (δεν ήταν όλοι εκεί προχθές). Νέα πρόσωπα και οι δυο Ισπανοί που ανάλαβαν τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος Ο Τεχνικός διευθυντής Ανχελ Γκόμεζ και ο προπονητής Χουάν Κάρλος Ολίβα, πλαισιωμένοι από το επιτελείο τους. Καινούρια και τα πρόσωπα στη διοικητική πτυχή.

Ο Σταύρος Παπασταύρου ξύπνησε στις 5 το πρωί ( η διαφορά της ώρας μεταξύ Κύπρου-ΗΠΑ) για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές.

Διαφορετικότητα και στην πτυχή της παρουσίας του κόσμου. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως σε πρεμιέρα δεν υπήρχαν οπαδοί στο γήπεδο παρά μόνο εκπρόσωποι της εταιρείας του σωματείου και των ΜΜΕ. Μίλησε και ο κόουτς με τη βοήθεια μεταφράστριας. Η παρουσία της μεταφράστριας, (Ισαβέλλα είναι το όνομα της κοπέλας), είναι άλλη μια καινοτομία.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο των δηλώσεων του Ισπανού ήταν το εξής: «Έχω ένα μοντέλο που το προτιμώ αλλά θα το δείτε στην πράξη. Το θέμα δεν είναι το μοντέλο αλλά να στηρίξουν οι ποδοσφαιριστές αυτό το μοντέλο. Δεν έχει σημασία ποιο σύστημα θα χρησιμοποιώ. Θα είναι επιθετικό, είτε με τη μπάλα είτε χωρίς την μπάλα». Θετική άρα η σύσταση του κόουτς περί του μοντέλου που του αρέσει. Ο κόσμος της Ομόνοιας ποτέ δεν είδε με καλό μάτι προπονητές που προτιμούσαν τακτικές που δεν ταίριαζαν στη… φύση της «πράσινης» ομάδας.

Συνεχίζουμε με τη διαφορετικότητα της πρώτης μέρας. Η πρώτη συγκέντρωση ποδοσφαιριστών, τεχνικού τιμ, ιατρικού/επιστημονικού επιτελείου, προσωπικού της ποδοσφαιρικής ομάδας και της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε πιο νωρίς. Το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΓΣΠ. Αρχικά προβλήθηκε βίντεο με θέμα ιστορία της Ομόνοιας, ακολούθησε ομιλία του Σταύρου Παπασταύρου μέσω internet από την ΗΠΑ.

Ο Σταύρος Παπασταύρου ξύπνησε στις 5 το πρωί ( η διαφορά της ώρας μεταξύ Κύπρου-ΗΠΑ) για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Έγιναν επίσης τοποθετήσεις από εκπρόσωπους της εταιρείας, τον Άνχελ Γκόμεθ και τον Χουάν Κάρλος Ολίβα. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ΓΣΠ και παρατέθηκε γεύμα.

Με όνειρα και φιλοδοξίες πήρε μπρος προχθές μια ριζικά διαφορετική Ομόνοια. Η διαφορετικότητα δεν θα αφορά την πρώτη μέρα. Θα έχει συνέχεια με τον τρόπο λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομάδας (ήδη από χθες οι ποδοσφαιριστές προγευματίζουν στο αθλητικό κέντρο) και τη σταδιακή αναμόρφωση των εγκαταστάσεων. Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να ζεσταίνεται. Την τελευταία βδομάδα τα εισιτήρια διάρκειας φεύγουν με γρήγορο ρυθμό (πλησιάζουν τις 4000, ενώ θυμίζουμε ότι πέρυσι ανέβηκαν γύρω στα 6300). Ο κόσμος περιμένει να δει μια ομάδα ικανή να λειτουργήσει ξανά ως πρωταγωνίστρια.

Αυτή είναι άλλωστε και η ζητούμενη διαφορετικότητα. Η εντός γηπέδου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X