ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:08
 

Ομόνοια: Ο κόσμος δίνει χρόνο και ελπίζει

Οι οπαδοί της ομάδας συμπαρατάσσονται με τη διοίκηση και περιμένουν

Newsroom 24sports

Η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα δεν είναι καθόλου ικανοποιητική και όποιος πιστεύει ότι ο λόγος είναι κυρίως η κατάσταση που έχει επικρατήσει λόγω της εισαγωγής της κάρτας φιλάθλου (υπενθμίζεται, με νομοθεσία της Κυπριακής δημοκρατίας) πλανάται σε σημαντικό βαθμό.

Το φαινόμενο σχηματίζεται εδώ και χρόνια. Η δημιουργία του… κινήματος των φιλάθλων της καφετέριας, τα κρούσματα βίας, οι κόκκινοι φάκελοι, η σιγουριά όλων για την ύπαρξη παρασκηνίου, η σιγουριά επίσης όλων περί διατεταγμένων αποστολών εκ μέρους διαιτητών, η πληθώρα των ποιοτικότερων τηλεοπτικών επιλογών, (Αγγλικό, Ισπανικό), ο τηλεοπτικός υπερκορεσμός από τα πάρα πολλά ματς, (Τσάμπιονς Λινγκ, Γιουρόπα Λινγκ, Εθνικές ομάδες), και η κακή πορεία της Ομόνοιας, έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό με απόντα τον κόσμο στην κερκίδα. Σκηνικό, που θέλει πολλή δουλειά για να αλλάξει.

Την ώρα λοιπόν που η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα κάθε άλλο παρά ως μαζική μπορεί να χαρακτηριστεί, υπάρχει μια μερίδα που αποτελεί εξαίρεση. Πρόκειται για τους οπαδούς της Ομόνοιας που παρουσιάζουν εντυπωσιακούς αριθμούς, (σε σχέση με τις παρούσες συνθήκες και όχι με τις δυνατότητες του όγκου που αντιπροσωπεύουν, γιατί αν ερχόντουσαν σύμφωνα με τον όγκο τους, η παρουσία τους θα ήταν πολύ εντονότερη ), όντες πρώτοι με διαφορά από όλους τους άλλους.

Κι ας πέρασαν ένα διάστημα σχεδόν τεσσάρων μηνών, από πρωτόγνωρες διοικητικές περιπέτειες που όσο νάναι, δεν είναι από εκείνες που ελκύουν το μέσο οπαδό να πάει στο γήπεδο.

Οι αριθμοί, (6750 εισιτήρια στο ματς με τη Αλκή, 7,048 στο ματς με την ΕΝΠ, ενώ εννοείται ότι, εξαντλήθηκαν και τα 660 εισιτήρια που είχαν παραχωρηθεί για το ματς με την ΑΕΚ), όσο και αν –επαναλαμβάνουμε - είναι σαφώς χειρότεροι από τα δικά της πολύ υψηλά standards είναι ασύγκριτα καλύτεροι από τους αντίστοιχους των άλλων ομάδων.

Θυμίζουμε ότι και στα δυο εντός έδρας ματς των πρασίνων μετατέθηκε χρονικά η έναρξη για ένα τέταρτο γιατί είχε παρατηρηθεί συνωστισμός στους χώρους έκδοσης κάρτας φιλάθλου στο στάδιο της πρωτεύουσας πριν την έναρξη. Σημειώστε ότι υπήρχαν και άτομα που αποχώρησαν λόγω της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε και αποχώρησαν χωρίς να εξυπηρετηθούν.

Με βάση τη συμπεριφορά, ή καλύτερα την τάση του κόσμου της Ομόνοιας, μέχρι τώρα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η προσέλευση του κόσμου στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα θα είναι ικανοποιητική. Αν δε - λέμε αν - η ομάδα της Λευκωσίας κέρδιζε την ΑΕΚ στη Λάρνακα η προσέλευση κόσμου στο γήπεδο της πρωτεύουσας την ερχόμενη Κυριακή θα έφθανε στο ψηλότερο αριθμό εισιτηρίων στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο που παρατηρείται στην εικόνα του κόσμου, είναι ο τρόπος που αντικρίζει τα πράγματα. Υπάρχει ηρεμία, υπομονή, σωστή προσέγγιση και καλή νοοτροπία απέναντι στην ομάδα του.

Ο κόσμος δείχνει ζηλευτή ωριμότητα και συμπαρατάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση της εταιρείας, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Για παράδειγμα σε κανένα δεν αρέσει το γεγονός ότι το τριφύλλι πέτυχε δυο δύσκολες νίκες επί ασθενέστερων αντιπάλων χωρίς να ικανοποιήσει, ούτε το ότι έχασε από την ΑΕΚ στη Λάρνακα, (αν και έδειξε ένα πρόσωπο που περιείχε και ενθαρρυντικά στοιχεία).

Κάποιοι μουρμουρίζουν και κριτικάρουν, αλλά μέχρι εκεί. Και εντός πλαισίων. Κανείς δε βγήκε να μηδενίσει τίποτα. Ούτε να ασκήσει πίεση στην ομάδα. Δίνει χρόνο ο κόσμος και ελπίζει. Περιμένει όμως την ομάδα να αρχίσει να δικαιώνει τις προσδοκίες του. Χωρίς να περιμένει θαύματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X