ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:48
 

Ομόνοια: Ψάχνοντας τη μεταμόρφωση

Ο Γιάννης Αναστασίου άρχισε το δύσκολο έργο της αλλαγής των πραγμάτων

Newsroom 24sports

H 29η Μαΐου του 2018 είναι μια ιστορική μέρα για ολόκληρο το οικοδόμημα της Ομόνοιας. Γιατί εισήλθε σε μια νέα εποχή, αφού εκχωρήθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα στην εταιρεία του Σταύρου Παπασταύρου.

Ο ταλαιπωρημένος κόσμος της Ομόνοιας, που έχει να σηκώσει κούπα πρωταθλήματος από το 2010, ενώ παράλληλα βλέπει εδώ και χρόνια το κακέκτυπο της μεγάλης ομάδας του παρελθόντος, άρχισε να ελπίζει ότι η παρουσία του Σταύρου Παπασταύρου και η οικονομική υγεία που παρουσιάζει η ομάδα θα την φέρει σε μια οδό που θα την οδηγήσει σταδιακά στην αγωνιστική αναγέννηση. Τέσσερις μήνες μετά, τα πράγματα κάθε άλλο παρά παραπέμπουν στο ότι η Ομόνοια βαδίζει σε μια τέτοια οδό.

Ο Γιάννης Αναστασίου μαζί με το γυμναστή που θα προσληφθεί, θα προσπαθήσουν να… επαναφέρουν την ομάδα.

Η Ομόνοια παρουσιάζει εικόνα ομάδας που δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει υψηλούς στόχους, ούσα στην όγδοη θέση με 9 βαθμούς, 13 πίσω από τα κορυφή, μετρώντας 5 συνεχόμενες ήττες, (σε σύνολο 8 αγώνων πρωταθλήματος).

Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν επί του παρόντος, ελλειμματική ποιότητα, έλλειψη δυνάμεων, έλλειψη πρέπουσας ενέργειας και φρεσκάδας, ενώ ψυχολογικά βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Με βάση όλα αυτά είναι σαφές ότι η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει αποτύχει. Αυτός που δεν το υιοθετεί, είτε είναι μειωμένης διανοητικής ικανότητας, είτε δεν καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο, είτε εθελοτυφλεί. Εκείνος που έχει πληρώσει μέχρι τώρα τα σπασμένα είναι ο προπονητής Χουάν Κάρλος Ολίβα που έχει αποχωρήσει από την ομάδα μαζί με τον Ισμαϊλ Μαριάνι που είχε χρέη βοηθού προπονητή και το Ρομά Κουνιλέρα, γυμναστή της ομάδας μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα, (από τη Νέα Σαλαμίνα), και απόφαση του ίδιου του Σταύρου Παπασταύρου. Η σχετική ανακοίνωση της Ομόνοιας εκδόθηκε στις 22 του τρέχοντα μήνα.

Ήδη ο κόσμος, που στήριξε με συνέπεια την προσπάθεια που άρχισε το καλοκαίρι, έδειξε τα πρώτα σημάδια απώλειας υπομονής. Αποδοκιμασίες κατά ποδοσφαιριστών, προπονητή και Τεχνικού Διευθυντή στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα. Το ίδιο και μετά το ματς με την ΑΕΠάφος, αλλά σε εντονότερο βαθμό, ενώ η μεγάλλη πλειοψηφία ζητά επίμονα την απομάκρυνση του Ανχελ Γκόμες.

Επίσκεψη οπαδών, χωρίς εντάσεις, έγινε και την περασμένη Τετάρτη στο «Ηλίας Πούλλος» μετά το ντέρμπι, με κύριο αίτημα την απομάκρυνση του Ανχελ Γκόμες.Τα αισθήματα του κόσμου είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Η απογοήτευση είναι τεράστια.

Μια και περί κόσμου ο λόγος, θυμίζουμε ότι στο ματς με την Αλκή ανακοινώθηκαν 6750 εισιτήρια, με την ΕΝΠ, 7048 με τον Απόλλωνα 7048 και με την ΑΕΠάφος 4293 και τον Ερμή 2,893 (αυτή είναι η σειρά των μέχρι τώρα αγώνων με την ομάδα γηπεδούχο). Ένδειξη της απογοήτευσης αποτελεί ο αριθμός των εισιτηρίων στα δύο τελευταία ματς με την ΑΕΠάφου και τον Ερμή. Ο αριθμός των εισιτηρίων στο ματς με τον Ερμή ήταν ο μικρότερος φετινός.

Ασφαλώς και οι ευθύνες, πέραν του Χουάν Κάρλος Ολίβα, που με βάση όλες τις εκτιμήσεις έκανε ένα κοουτσάρισα που δεν συνέβαλλε στην ανάπτυξη και στην παραγωγικότητα της ομάδας αλλά και στη μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών, πέφτουν στους ώμους του Ανχελ Γκόμες που στελέχωσε την ομάδα, έφερε τον προπονητή και επέβλεπε τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, αφού βλέποντας την κακάσχημη εικόνα, δεν έδειξε να κάνει τίποτα για να τη βελτιώσει.

Είναι εμφανές ότι η ομάδα δεν έχει δυνάμεις, ούτε φρεσκάδα. Είναι χαρακτηριστικό το ότι δεχόμενη το γκολ στο 32’ στο ματς με το ΑΠΟΕΛ δεν αντέδρασε καθόλου. Μάλλον γιατί δεν μπορούσε.

Ευθύνη δεν φέρει μόνο ο Ανχελ Γκόμες αλλά αντικειμενικά, (ως εκ της θέσεως τους ), φέρουν και οι υπεύθυνοι για το ποδοσφαιρικό τμήμα, έμμισθοι και συμβουλιακοί.

Το Επιστημονικό/Ιατρικό επιτελείο της ομάδας, που ήταν υπεύθυνο για τις μετρήσεις και τις εξετάσεις φέρει και αυτό ευθύνη για το ότι οι παίκτες δεν διαθέτουν δυνάμεις και δε... βγάζουν εντάσεις.

Ένα άλλο θέμα που εισέρχεται είναι και το ποιος διάλεξε τον Ανχελ Γκόμες και τον σύστησε στο Σταύρο Παπασταύρου. Είναι καλό να γνωρίζει ο κόσμος αυτόν το φωστήρα….

Τεράστιες άρα οι ευθύνες, από πολλούς με τον Ανχελ Γκόμες να βρίσκεται στη χειρότερη θέση, ων σε κατάσταση εξοντωτικής πίεσης από την κατακραυγή του κόσμου. Για την ώρα πάντως εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ομόνοια.

Εδώ θα πρέπει να γίνει μια επισήμανση. Γιατί καλοθελητές και μη, λένε διάφορα. Το ότι έχει αποτύχει η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι υπάρχει πρόβλημα με το γενικότερο πλάνο που πρόεκυψε από τη συμφωνία εκχώρησης του ποδοσφαιρικού τμήματος του σωματείου στην εταιρεία. Το πλάνο λειτουργεί εύρυθμα. Οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται πριν κλείσει ο μήνας ενώ όλες οι υποχρεώσεις της εταιρείας, (προς το σωματείο και αλλαχού), εκπληρώνονται και με το παραπάνω. Η οικονομική πτυχή των πραγμάτων, όπως και ο γενικότερος κύκλος εργασιών της εταιρείας, κυλά ιδανικά. Αυτό που χαλάει το κλίμα είναι η χαμηλή επίδοση στο γήπεδο.

Νέα σελίδα με Γιάννη Αναστασίου
Η Ομόνοια ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου με συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2020.

Το πρώτο δείγμα είναι θετικό για τον Ελλαδίτη τεχνικό. Όχι μόνο γιατί η ομάδα στο ντεμπούτο του κέρδισε τον Ερμή με 2-1. Αλλά γιατί παρουσίασε ομάδα με… φυσιολογική ανάπτυξη, (κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Ισπανός), με τα εξτρέμ να παίζουν στη γραμμή και τα μπακς να ανεβαίνουν. Επίσης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης και στα τρωτά της ομάδας.

«Πρέπει να βελτιώσουμε την εκρηκτικότητα μας, αλλά και τη φυσική κατάσταση», είπε ανάμεσα σε άλλα, ξεγυμνώνοντας ουσιαστικά αυτούς που είχαν μέχρι τώρα την ευθύνη της ομάδας.

Το επόμενο παιχνίδι γίνεται την Κυριακή με αντίπαλο τη Δόξα στο Μακάριο. Η Ομόνοια θα παίξει για να το κερδίσει παρά τα όσα… εσωτερικά εμπόδια υπάρχουν.

Τα πράγματα δεν μπορούν να διορθωθούν τώρα. Αυτό θα γίνει μετά το ματς με τη Δόξα όταν θα υπάρξει διακοπή στο πρωτάθλημα.  Ο Γιάννης Αναστασίου μαζί με το γυμναστή που θα προσληφθεί, θα προσπαθήσουν να… επαναφέρουν την ομάδα. Άρα πρώτα ο Ελλαδίτης κόουτς θα πρέπει να κάνει την Ομόνοια… κανονική ομάδα. Γιατί δυστυχώς έτσι που την έχουν καταντήσει δεν είναι τέτοια. Στη συνέχεια θα προσπαθήσει να τη θέσει στο δρόμο της αγωνιστικής αναγέννησης. Στο δρόμο δηλαδή που χρόνια προσπαθεί να εισέλθει, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Δύσκολη υπόθεση η προσωπική ευτυχία

«Αμα έχεις πίστη στο θεό και προσεύχεσε καθημερινα , βέβαια θα έχεις πρωσοπικη ευτυχία.»
Marios  |  20:51

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

«Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ...»
Ένας Πολίτης  |  12:54

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X