ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Λεμεσος: «Μικρά-μικρά»…γηπεδικά

Πόσοι θα μπαίνουν, πού θα κάθονται και άλλες λεπτομέρειες για το νέο γήπεδο


Ήταν λαμπρή η παρουσίαση του νέου γηπέδου Λεμεσού, όχι γιατί υπήρξαν τίποτα εντυπωσιακές παρουσιάσεις αλλά γιατί η χαρά όλων όσων παρευρέθηκαν ήταν τέτοια που τα χαμόγελά τους…έλαμπαν.

Η χωρητικότητα είναι 13.080 θέσεις. Από αυτές, οι 900 αναλογούν στα vip boxes και 2.600 είναι η κερκίδα που θα παραχωρείται στους φιλοξενούμενους. Δηλαδή, στους γηπεδούχους αναλογεί αριθμός 9580

Οι τρεις πρόεδροι, Σοφοκλέους, Κίρζης, Δημοσθένους, είχαν ρόλο θεατή και παρατηρητή στην όλη εκδήλωση καθώς δράση ανέλαβαν οι άνθρωποι του ΚΟΑ προεξάρχοντος του προέδρου κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη. Κάποια μικρά μικρά από την παρουσία έχει νόημα να τα «φωτίσουμε»:

-Η ονομασία του γηπέδου είναι αυτή τη στιγμή «Limassol Arena». Είναι όμως υπό συζήτηση το όνομα ανάμεσα στα σωματεία.

-Από την πρώτη μέρα που θα παραδοθεί, το γήπεδο θα είναι ολοκληρωμένο. Δε θα γίνει φάσεις φάσεις αλλά μια κι έξω. Το αυτό ισχύει και για τα συνοδά έργα που αφορούν κυρίως στο οδικό δίκτυο.

-Το κόστος της κατασκευής του γηπέδου ανέρχεται σε €29.3εκ. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα συνοδά έργα. Αυτά κοστολογούνται στα €4εκ. Δηλαδή, η συνολική επένδυση του κράτους πάνω στο έργο είναι στα €33.3εκ.

-Η διαδικασία των προσφορών είναι ευρωπαϊκός διαγωνισμός ανοικτού τύπου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως μπορούν και κατασκευαστικές από το εξωτερικό να καταθέσουν προσφορά, ενώ μπορεί να το κάνει κάθε ενδιαφερόμενος. Μετά το τέλος του διαγωνισμού, 56 εργάσιμες, υπάρχει μια περίοδος ενστάσεων που αν παρέλθει χωρίς να υποβληθεί κάποια ξεκινούν τα έργα. Μάρτιο του 2018 λέει το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

-Ο ΚΟΑ θα χτίσει εξ ολοκλήρου το γήπεδο αλλά τη διαχείριση θα την κάνουν οι τρεις ομάδες που είναι κάτοχοι της γης. Τουλάχιστον για διάστημα 99 ετών, όπως αναφέρεται στο παραχωρητήριο.

-Ο Απόλλωνας έχει ήδη προπονητικό κέντρο με δυο γήπεδα, που είναι δίπλα στη «Limassol Arena». Στα σχέδια υπάρχουν τρία γήπεδα προπόνησης που θα χτιστούν.

-Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο που θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στο Κολόσσι. Στο γήπεδο υπάρχει πρόνοια και για καταστήματα που θα αξιοποιούν οι ομάδες π.χ. αναμνηστικών ειδών.

-Δε λέχθηκε κάτι στη διάσκεψη, αλλά το ποσοστό διαχείρισης σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι 40-40-20 με το 20% να το έχει ο Άρης.

-Πάμε τώρα στη χωρητικότητα. Η επίσημη που δόθηκε είναι 13.080 θέσεων. Από αυτές, οι 900 αναλογούν στα vip boxes και 2.600 είναι η κερκίδα που θα παραχωρείται στους φιλοξενούμενους. Δηλαδή, στους γηπεδούχους αναλογεί αριθμός 9.580 θέσεων. Το πώς θα δίνονται τα εισιτήρια και όλα τα άλλα είναι σαφώς πρόωρο για να το αγγίξουμε.

-Η κερκίδα που θα παίρνει ο φιλοξενούμενος θα αλλάζει ανάλογα με τη Λεμεσιανή ομάδα που θα αντιμετωπίζει. Δηλαδή, τα πέταλα που θα πάρουν οι οπαδοί των τριών ομάδων θα είναι σταθερά, όπως γίνεται και στο ΓΣΠ.

-Σε κάθε αγώνα, ανάλογα με το ποιος παίζει, το γήπεδο θα ντύνεται στα χρώματα του γηπεδούχου. Αυτό για να το νιώθουν έδρα τους οι ομάδες και ο κόσμος.

-Η απόσταση από τα πέταλα στον αγωνιστικό χώρο είναι στα 10μ. Από τις κεντρικές είναι στα 7,5μ.

-Το γήπεδο θα είναι κατηγορίας 4 από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Δηλαδή αν κάποια από τις τρεις ομάδες βγει στην Ευρώπη το 2020 και το γήπεδο είναι έτοιμο, θα παίξει εκεί όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μέχρι και ημιτελικό champions league. Τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης δε μπορεί να γίνει, ελέω της χωρητικότητας.

-Το γήπεδο θα είναι διαθέσιμο για να το χρησιμοποιούν και τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα που εδώ και χρόνια δεν παίζουν στη Λεμεσό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Ομόνοια: Έτσι θα κοντράρει

Ομόνοια: Έτσι θα κοντράρει

Ο Ολίβα είπε ότι οι «πράσινοι» στο ματς με την ΑΕΚ δεν αλλάζουν ούτε τη φιλοσοφία, ούτε τον τρόπο που αγωνίζονται, ούτε ...
Newsroom 24sports
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
Ο Νούνο Μοράις και ο αμφίβολος Λούκας Σόουζα

ΑΠΟΕΛ: Η αντίδραση επιβάλλεται!

Οι «Γαλαζοκίτρινοι» πρέπει να δείξουν διαφορετική εικόνα από αυτή κόντρα στον Ερμή ώστε να κερδίσουν την Νέα Σαλαμίνα απόψε ...
Newsroom 24sports
 |  ΑΠΟΕΛ