ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'': «Όχι» Λευκωσίας στις απαιτήσεις της Τουρκίας για τα κεφάλαια

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Νέο «Όχι» του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον Ντόναλτ Τουσκ στο άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Άγκυρας. Είναι απαράδεκτο είπε να μετατοπιστεί το βάρος της ευθύνης για το προσφυγικό στους ώμους της Κ.Δ. «Δεν ήρθα για να ασκήσω πιέσεις, αλλά για να ακούσω τις θέσεις σας» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος μετά τη Λευκωσία θα μεταβεί στην Άγκυρα.

  • Νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής και των προέδρων των Επιτροπών Άμυνας και Ελέγχου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη αναφορικά με τις καταγγελίες για την αγορά των πέντε ελικοπτέρων. Στη σύσκεψη θα λάβει μέρος και ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Από το αποτέλεσμα της σύσκεψης θα εξαρτηθεί εάν το όλο θέμα θα διερευνηθεί από τη Βουλή ή εάν θα παραπεμφθεί στη Νομική Υπηρεσία.

  • Σταματούν οι διαδικασίες ανανέωσης της σύμβασης για τον ΧΥΤΥ Κόσιης με την εταιρεία Ηλέκτωρ. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις το υπουργείο Εσωτερικών δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση διαχείρισης του ΧΥΤΥ. Παράλληλα, ο Σωκράτης Χάσικος με επιστολή του κάλεσε τoν Ανδρέα Λουρουτζιάτη να απέχει από τα καθήκοντα του δημάρχου και κατ` επέκταση του προέδρου του Διαχειριστικού Συμβουλίου του ΧΥΤΥ της Κόσιης.

  • Στις 43.719 έχουν φτάσει σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Στα νησιά βρίσκονται 9.229, στην Αττική 11.853, στην κεντρική Ελλάδα 1.095 και στη βόρεια Ελλάδα 21.542. Στην Ειδομένη, εκατοντάδες πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα με τη θερμοκρασία υπό του μηδενός, εκτός καταυλισμού, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν με το πρώτο φως της ημέρας στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

  • Απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από το πρωί οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, προκαλώντας αναστάτωση στη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας σε θαλάμους ή άλλα τμήματα. Για τα απεργιακά μέτρα των νοσηλευτών εκφράζονται ανησυχίες ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στις προγραμματισμένες επεμβάσεις, με το υπουργείο Υγείας να ετοιμάζει ειδικό σχέδιο δράσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES