ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'': Θρήνος στην Ιταλία - Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Εν μέσω αδιάκοπων προσπαθειών για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις χτυπούν την κεντρική Ιταλία που μετρά διακόσιους εξήντα επτά νεκρούς, επιτείνοντας τον φόβο και προκαλώντας νέες καταρρεύσεις στο Αμα-τρίτσε, που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί. Μετά τις επικρίσεις για την έλλειψη «αντισεισμικής κουλτούρας» στην κατασκευή κτηρίων, η κυβέρνηση προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι τα σπίτια που χτίζονται θα τηρούν τις προδιαγραφές, ενώ υποσχέθηκε 50 εκατ. ευρώ για τις πληγείσες περιοχές και παγοποίηση φόρων για τους σεισμόπληκτους.
  • Στον απόηχο του ταξιδιού του στην Άγκυρα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε χθες βράδυ ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαβιβάζοντας στον Νίκο Αναστασιάδη τη θέση ότι η Τουρκία στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία και αντιλαμβάνεται τα οφέλη της λύσης. «Τα ψέματα έχουν τελειώσει, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκαθαρίσει αν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για το Κυπριακό» ήταν η απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον Τζον Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας πως είναι καθοριστικές οι έξι επόμενες συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί.
  • Η Λευκωσία δεν έχει βολιδοσκοπηθεί από το Βερολίνο για μετεγκατάσταση στην Κύπρο γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην τουρκική βάση Ιντζιρλίκ, ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πηγή της «Καθημερινής» στο υπουργείο Άμυνας, υπογραμμίζει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αδύνατο, καθώς με βάση τις συμφωνίες εγκαθίδρυσης, οι βρετανικές βάσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώρος υποδοχής και στάθμευσης μαχητικών αεροσκαφών άλλων χωρών. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα δύο πολιτικά αεροδρόμια της Κύπρου σε Λάρνακα και Πάφο.
  • Η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, αφού διαδραματίζει μεγάλο ρόλο για την πορεία των δημόσιων οικονομικών, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, μετά τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου. Στη συνεδρία του Σώματος, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εγκρίθηκαν τα 5 νομοσχέδια για τη δημόσια υπηρεσία και επανακατατέθηκαν στη Βουλή. Έγιναν, είπε ο κ. Πετρίδης, κάποιες πρόσθετες, όχι σημαντικές αλλαγές, για βελτίωση των νομοσχεδίων και των κανονισμών. Χωρίς ποσόστωση η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το Υπουργικό άναψε και το πράσινο φως για προκήρυξη προσφορών για ανέγερση του γηπέδου Λεμεσού.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES