ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90''Διχασμένη η Ευρώπη των «27» στην Μπρατισλάβα

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Στην Μπρατισλάβα οι 27 ηγέτες της Ε.Ε. θα αναζητήσουν να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας σε μία Ένωση που έχει κλονιστεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας αλλά και του ρήγματος που έχει προκληθεί μεταξύ των ανατολικών και δυτικών κρατών-μελών εξαιτίας των προσφυγικών ροών και του μεταναστευτικού. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ήταν το επεισόδιο ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο: Ο κ. Άσελμπορν κατηγόρησε την Ουγγαρία για «μεταχείριση χειρότερη και από άγρια ζώα» των αιτούντων άσυλο στη χώρα του και ζήτησε την έξοδό της από την Ε.Ε. Ο κ. Σιγιάρτο απάντησε κατηγορώντας με τη σειρά του το δουκάτο για διευκόλυνση φοροδιαφυγής μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.
  • Στα αζήτητα θα συνεχίσει να παραμένει η κάρτα φιλάθλου, εάν το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΑ υιοθετήσει την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για ακύρωση του διαγωνισμού. Εισήγηση που βασίσθηκε στα ευρήματα ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Η απόφαση θα ληφθεί κατά πάσα πιθανότητα στην απογευματινή συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΑ. Τα όσα διαδραματίσθηκαν με το διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί αποκάλυψε η ιστοσελίδα 24sports.
  • Ρώσοι χάκερς χτύπησαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ αποκαλύπτοντας έγραφα σύμφωνα με τα οποία κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στη λίστα των αθλητών βρίσκονται η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς της ενόργανης γυμναστικής με 4 χρυσά και ένα χάλκινο στο Ρίο, η Αμερικανίδα κολυμβήτρια χρυσή στο Ρίο Κάθλιν Μπέικερ, καθώς και άλλοι αθλητές. Η WADA με επίσημη ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την επίθεση από τους Ρώσους χάκερς, λέγοντας πως οι χάκερς αποκάλυψαν τα ιατρικά δεδομένα 25 αθλητών από 8 χώρες.
  • Σε εφαρμογή τίθεται από τον Οργανισμό Αναπτύξεως Γης το Σχέδιο Προστασίας της Κύριας Κατοικίας. Η διάρκεια εφαρμογής του Σχεδίου καθορίζεται στα 4 χρόνια και η διάρκεια της πρώτης περιόδου υποβολής αιτήσεων στο Σχέδιο αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2016 και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Το Σχέδιο προνοεί την επιδότηση μέρους των πληρωμών που αφορούν το ενυπόθηκο δάνειο. Η επιδότηση δεν θα υπερβαίνει το 60% των εν λόγω πληρωμών, με ανώτατο ποσό των €10.000,- κατά έτος για περίοδο 3 ετών.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES