ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'' Μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων το 1ο εξάμηνο του 2016

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Στην κατάσταση πραγμάτων στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, καθώς και τις θέσεις σε θεμελιώδεις πτυχές και προοπτικές των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού θα επικεντρωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την προσφώνηση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επαφές και διεργασίες για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας Καρδινάλιο Parolin. Τη Γενική Συνέλευση θα προσφωνήσει και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.
  • Στο πειθαρχικό της ΕΔΕΚ ενδέχεται να οδηγηθεί ο υποψήφιος δήμαρχος για τη Λεμεσό και πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλωστε, η ηγεσία της ΕΔΕΚ προχώρησε και κατήγγειλε ως αντικομματική την εξαγγελία του Νίκου Νικολαΐδη χωρίς τη διαβούλευση με την ηγεσία του κόμματος.
  • Το Κυπριακό με αιχμή το θέμα της ασφάλειας ήταν ένα από τα θέματα της ατζέντας της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πηγές ελληνικής κυβέρνησης ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το «ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί μία λύση η οποία – σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις που έχουμε διατυπώσει και τις είπαμε και στον κ. Ερντογάν – θα εξετάζουν το ζήτημα της ασφάλειας όλων των Κυπρίων με πάγια θέση την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων από το νησί». Τα άλλα θέματα της συνάντησης ήταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το προσφυγικό, οι σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε.
  • Την ανιούσα πήραν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές μετά και τη συνεχιζόμενη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων για τρίτη εβδομάδα. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 45,59 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 25 σεντς, από την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι τιμές του πετρελαίου, τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 27 σεντς στα 47,10 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας της απεργίας των εργατών πετρελαίου στη Νορβηγία, που απειλεί να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα.
  • Μείωση της τάξης του 9,6% στο σύνολο των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων σημειώθηκε στην Κύπρο τους πρώτους έξι μήνες του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Η εποπτική αρχή σημειώνει ότι βελτιώνονται οι παράγοντες που μειώνουν τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος να διανυθεί στην πορεία επίλυσης του προβλήματος

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES