ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' «Κ»: Λύση με δύο βάσεις προτείνουν οι ΗΠΑ

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Πονοκέφαλο σε Λευκωσία και Αθήνα προκαλούν πληροφορίες, δέκτης των οποίων έγινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για το κεφάλαιο της ασφάλειας. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της έντυπης «Κ» της Κυριακής ο Νίκος Αναστασιάδης την περίοδο που βρισκόταν στη Νέα Υόρκη πληροφορήθηκε τον σχεδιασμό για διαμόρφωση δύο στρατιωτικών βάσεων, μιας τουρκικής και μιας ελληνικής στην Κύπρο, προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα της ασφάλειας. Μια τέτοια λύση θα σήμαινε ότι η Κύπρος θα μετατρεπόταν σε ένα κράτος με μόνιμες στρατιωτικές βάσεις τριών χωρών (Τουρκία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) και προφανώς θα ανέτρεπε τη θέση για κατάργηση των εγγυήσεων.
  • Τα γραφεία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου επισκέφθηκαν και πάλι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μετά και τη συμφωνία των δύο πλευρών την περασμένη Παρασκευή για συνεργασία. Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «Κανονικά και σε πλήρη συνεργασία διεξάγεται ο έλεγχος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στον ΘΟΚ».
  • Ένταση και βαριές κουβέντες κυριάρχησαν στην δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση Κλίντον – Τράμπ με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να απειλή σε κάποια στιγμή την Κλίντον ότι στην περίπτωση της εκλογής του στον Λευκό Οίκο, θα τη στείλει στη φυλακή για το ζήτημα της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που υπηρετούσε στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον τον κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται τις γυναίκες. Σύμφωνα με του CNN το 57% όσων παρακολούθησαν την τηλεμαχία θεωρούν ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι εκείνη που κέρδισε το ντιμπέιτ έναντι 34% που θεωρούν ως νικητή τον Τραμπ.
  • Σε υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ για αμφισβήτηση του status quo στο Αιγαίο από τη Τουρκία προχώρησε η Αθήνα. Στο υπόμνημα τονίζεται ότι τα υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κινούνται και πραγματοποιούν ασκήσεις σε περιοχές οι οποίες έχουν δεσμευθεί και περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά και νησίδες και την περιβάλλουσα αυτών ελληνική χωρική θάλασσα για τον Σεπτέμβριο και μέρος του τρέχοντος μήνα Οκτωβρίου. Στόχος των τουρκικών κινήσεων είναι η αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση από το Πολεμικό Ναυτικό.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση