ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'' ΗΠΑ: Στην Κύπρο η ΥΦΕΞ των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Με το κυπριακό ψηλά στην ατζέντα της κατήλθε η υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις Βικτώρια Νούλαντ. Η κ. Νούλαντ επισκέπτεται την Κύπρο για να παρακαθίσει σε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Μουσταφά Ακκιντζί και τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Οι συζητήσεις των τριών, αναμένεται να επικεντρωθούν, πλην του κυπριακού, σε διμερή και περιφερειακά θέματα όπως αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η επίσκεψη Νούλαντ αποτελεί συνέχεια των όσων συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζον Μπάιντεν στην Νέα Υόρκη, δηλώνουν από την πλευρά τους κύκλοι του Προεδρικού.
  • Αντιδράσεις προκαλούν στην Λευκωσία οι δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ περί τελευταίας ευκαιρίας στο Κυπριακό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το βιβλίο «Οι χαμένες ζωές της Κύπρου» και την έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγνοουμένων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, υπέδειξε ότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις περί τελευταίας ευκαιρίας δεν δίνουν προστιθέμενη αξία στο διάλογο που διεξάγεται.
  • Διάκριση για την Κύπρο η πραγματοποίηση διεθνών συνεδρίων για έρευνα και διάσωση υπογραμμίζει ο Υπουργός άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης με αφορμή την πολυεθνική άσκηση με την ονομασία “NEMEΣIΣ – 2016”. Η άσκηση διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, στην κυπριακή ΑΟΖ, με τον Υπουργό Αμυνας να κάνει λόγο για εξωστρεφή πολιτική και στρατιωτική διπλωματία της Κύπρου στα περιφερειακά ζητήματα.
  • «Επικίνδυνη από διεθνή σκοπιά» θεωρεί την εκλογή του Ντόναντ Τραμπ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα Δικαιώματα. Ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσεΐν χαρακτήρισε τις απόψεις του αμερικανού μεγιστάνα και υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις ευάλωτες κοινότητες, αλλά και για ενδεχόμενη χρήση βασανιστηρίων, «πολύ ανησυχητικές και ενοχλητικές».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES