ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Πόλη

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Δύο εικοσιτετράωρα μετά το μακελειό σε κέντρο διασκέδασης στην Πόλη και ο ISIS ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση. Η τρομοκρατική οργάνωση με ανακοίνωσή της αναφέρει πως στόχος της επίθεσης ήταν κέντρο όπου «οι χριστιανοί γιορτάζουν την γιορτή των αποστατών». Ο δράστης, που πιστεύεται ότι έδρασε μόνος, δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται με τις τουρκικές αρχές να έχουν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία του. Στην ανακοίνωση του ISIS γίνεται λόγος για έναν «ηρωικό στρατιώτη του χαλιφάτου».
  • Στις προοπτικές της οικονομίας από μια ενδεχόμενη λύση του κυπριακού εστιάζει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στην πρώτη συνέντευξη για το 2017 στην «Κ». Ο κ. Γεωργιάδης υποδεικνύει ότι έχει χαθεί χρόνος στην προσαρμογή της τ/κ οικονομίας ενόψει ενδεχόμενης λύσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αναπτυξιακό θαύμα αλλά -χωρίς ορθή προετοιμασία- και σε εφιάλτη. Ο υπουργός Οικονομικών δεν συμμερίζεται προσεγγίσεις απόλυτης άρνησης που παραγνωρίζουν προοπτικές ούτε και ωραιοποίησης που παραβλέπουν δεδομένα. Η λύση υποστηρίζει ότι θα φέρει όφελος στην Κύπρο και την περιφέρεια.
  • Στο εσωτερικό η έλευση της νέας χρονιάς σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τη διάσκεψη της Γενεύης. Ένα δεκαήμερο πριν από το κρίσιμο, για το κυπριακό, ταξίδι οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Μετά την Αθήνα και τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ελληνική πολιτική ηγεσία πέραν του προεδρικού που διαμορφώνει το δικό του στρατηγικό πλάνο, οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το ταξίδι. Έγκυρες πηγές αναφέρουν στην «Κ» πως το Προεδρικό έχει αποστείλει ήδη πρόσκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς για να ακολουθήσουν τον Πρόεδρο. Ωστόσο στη Γενεύη εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να μεταβούν και κάποιοι εκ των συνεργατών τους με έξοδα των κομμάτων.
  • Με τη βροχή διαττόντων αστέρων τις Τεταρτίδες που διαρκούν από την πρώτη κάθε έτους έως τις πέντε Ιανουαρίου ξεκίνησε το νέο αστρονομικό έτος. Το φαινόμενο σύμφωνα μα τους αστρολόγους θα κορυφωθεί το βράδυ της Τρίτης χαράματα Τετάρτης. Η βροχή αστέρων θα είναι καλύτερα ορατές στα πιο βόρεια γεωγραφικά πλάτη, ιδίως σε κατεύθυνση βορειοανατολική στον ουρανό. Εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρησή τους, εμφανίζουν στο αποκορύφωμά τους έως 40 μετέωρα την ώρα.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES