ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'': Επ' αόριστον «λουκέτο» στην FBME

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Σε απεργία διαρκείας κατέρχονται οι υπάλληλοι της FBME, μετά από τις ομαδικές απολύσεις υπαλλήλων της Τράπεζας. Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τις 136 απολύσεις παράνομες και εκδικητικές. Από την απεργία των 29 υπαλλήλων προκύπτει σοβαρό πρόβλημα εφαρμογής της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας για να ενεργοποιήσει το σύστημα προστασίας καταθέσεων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην μπορεί να προχωρήσει ο έλεγχος των λογαριασμών για να πιστοποιηθεί ποιοι καταθέτες δικαιούνται αποζημίωση και για ποια ποσά.
  • Την παραίτηση του προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη ζητούν κόμματα και άλλοι φορείς, με αφορμή τη φωτογράφισή του με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας στο ποδόσφαιρο. Ο πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Κρις Τριανταφυλλίδης ζήτησε από τη λευκωσιάτικη ομάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες για απομάκρυνση του κ. Κουτσοκούμνη από την ΚΟΠ. Έντονες ήταν και οι πολιτικές αντιδράσεις εκ μέρους ΕΔΕΚ και Κινήματος Αλληλεγγύης.
  • Ιστορική χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα, αποτίνοντας φόρο τιμής στα 140.000 θύματα της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το 1945. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου και όπως εκτιμάται σηματοδοτεί την ιστορική, όπως έχει χαρακτηριστεί, επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου τον επόμενο μήνα.
  • Άκαρπες απέβησαν οι ολονύκτιες διαπραγματεύσεις Τρόικας και κυβέρνησης στην Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της Ελλάδας. Περικοπή επικουρικών συντάξεων, «κόκκινα» δάνεια και φορολογικό φαίνεται πως παραμένουν άλυτα προβλήματα. Οι όποιες ελπίδες για κατάληξη μετατίθενται σε νέο ραντεβού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Από την Ολομέλεια που θα προκύψει στις εκλογές του Μαΐου όπως όλα δείχνουν θα ψηφιστεί νόμος και εφαρμοστικοί κανονισμοί ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Δημόσιες Συμβάσεις. Βασικό σημείο της εναρμονιστικής νομοθεσίας η δημιουργία κεντρικού συστήματος ελέγχου και αποκλεισμού εταιρειών, οι οποίες έχουν περιπέσει σε επαγγελματικό παράπτωμα. Ωστόσο, καταβάλλονται προσπάθειες για να περάσουν ο νόμος και ένα μέρος των κανονισμών στην τελευταία Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Λιλλήκας και Μαλάς πρώτοι στις εντυπώσεις του debate

«αν αθροισουμε τα ποσοστά βγαίνει κάθε φορά μεγαλύτερο του100% Γιατί»
Γιώργος Γεωργίου  |  00:38

Απολογητικός ο Μιλτής - Απέσυρε αγωγή κατά Χριστόφια

«Μπεεεεεεεεεεεε»
Μπεεεεεεεε  |  19:12

90.000 διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

«Τι γράψατε; 90000 αναματα; 90 να είναι οι μέρες σας , μονο! »
Leonindas  |  23:13

Με ποιους θα κυβερνήσουν;

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μια καλή, ανθηρή οικονομία, προϋποθέτει μια καλή και σταθερή Κυβέρνηση. Όμως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  16:52

90 news: Τελευταία Ενημέρωση