ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'': Γαλλία: Σέντρα στο Euro 2016 εν μέσω απεργιών

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία, με πάνω από 80 χιλιάδες ένοπλους στους δρόμους, αφού στις δέκα το βράδυ, με τον αγώνα Γαλλίας –Ρουμανίας, κάνει πρεμιέρα η γιορτή του ποδοσφαίρου, το Euro 2016, μέσα σε κλίμα απεργιακού πολέμου που πολλαπλασιάζει το άγχος από τον φόβο της τρομοκρατίας. Βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης σέντρας, εκτός από τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας, η πρόσκληση της κυβέρνησης προς τα συνδικάτα να υποχωρήσουν και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, τα προβλήματα στις μεταφορές λόγω των τρένων, τα σκουπίδια που στοιβάζονται στους δρόμους και η δέσμευση της δημάρχου του Παρισιού για την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων που έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό περιβάλλον.
  • Μηνύματα αισιοδοξίας για λύση του Κυπριακού εντός του 2016 από τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Μπάιντεν προς την αντιπροσωπεία των ηγετικών παραγόντων. Οι ομογενείς δεν πείστηκαν και ζήτησαν να ασκήσει πιέσεις στην Άγκυρα, υπογραμμίζοντας διά του Προέδρου της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ ότι δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις από την τουρκική κυβέρνηση. Στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης, ενώ απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος εκτιμά ότι το Κυπριακό δεν θα επιλυθεί ποτέ, εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας.
  • Πυροσβεστικός ο ρόλος της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου στην κρίση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Βρέθηκε η χρυσή τομή κατόπιν χωριστών συναντήσεων με ξενοδόχους και συντεχνίες κατά τις οποίες συζητήθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν και απειλούν την ομαλότητα στον κλάδο. «Με διάλογο μπορούν οποιαδήποτε προβλήματα να μην υπάρχουν πλέον και το Υπουργείο είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνονται σεβαστές οι συλλογικές συμβάσεις», δήλωσε η Υπουργός. Θα ενεργοποιηθούν, είπε, οι θεσμοθετημένες επιτροπές ούτως ώστε όλα τα προβλήματα να επιλύονται.
  • Περίπου 32 εκατομμύρια στοιχεία ταυτοποίησης και κωδικούς πρόσβασης για το Twitter έκλεψαν και πωλούν στο Ίντερνετ κυβερνοπειρατές, με το Twitter να διαβεβαιώνει ωστόσο ότι τα στοιχεία αυτά δεν αποσπάστηκαν μέσω επίθεσης στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας. Σύμφωνα με εξειδικευμένο ιστότοπο, τα στοιχεία πωλούνται σήμερα στο «μαύρο δίκτυο», ένα κρυφό τμήμα του Ίντερνετ το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για παράνομες δραστηριότητες, εκτιμώντας ότι πρέπει οι ίδιοι οι χρήστες να έπεσαν θύμα κυβερνο-πειρατείας, μάλλον με τη βοήθεια ενός ιού που υποκλέπτει δεδομένα μέσω διαδικτυακών πλοηγών.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Έντονος προβληματισμός των Τούρκων για την εξασθένιση της τουρκικής λίρας

«Ο Ερντογάν ξέρει τα πάντα για την οικονομία. Μακάρι να συνεχίσει έτσι το παλικάρι. Είναι όπως το άλλο ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  11:19

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα χρήματα τους σε τουρκικές λίρες

«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΥΘΚΙΑ, ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  10:43

Σήμερα στην «Κ»: Πως βρέθηκε σε δοκιμασία το Προεδρικό

«Στο Πέραπεδι τα ρίχνουν και στην προ-προηγούμενη κυβέρνηση άμα τους γωνιάσεις!!!»
Ai Em  |  09:41

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα χρήματα τους σε τουρκικές λίρες

«ας δουν οι ψευτόμαγκες της μπανανίας μας πως μπορεί να ποκουπιστεί μια οικονομία (από τις ισχυρότερες ...»
Αρμαγεδών  |  08:15

90 news: Τελευταία Ενημέρωση