ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Οικονομική: Πάνω οι καταθέσεις, κάτω τα δάνεια

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Δυστοκία στον εφοδιασμό της αγοράς με ζεστό χρήμα μέσω δανεισμού δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Οικονομικής Καθημερινής τα στοιχεία κατέδειξαν πως τα μετρητά, ως ποσοστό των συνολικών περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, αυξάνονται συνεχώς κάθε τρίμηνο. Στον αντίποδα, τα δάνεια, ως ποσοστό των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών, εξακολουθούν να παρουσιάζουν πτωτική τάση. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 μειώθηκαν στο 67,7% του συνόλου.
  • Έκλεισε το θέμα των εξουσιών των συνιστωσών πολιτειών και σημειώθηκε πρόοδος στο κεφάλαιο εξωτερικές σχέσεις κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην σημερινή δεύτερη συνάντησή του, μετά την τριμερή της Νέας Υόρκης, με τον Μουσταφά Ακκιντζί. Ο Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη περί οδικού χάρτη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ούτε αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ούτε επιδιαιτησία παρά μόνο πλάνο για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.
  • Αυξητικές τάσεις καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη ροή προσφύγων προς της Ελλάδα. Διακόσιοι περίπου μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού Έβρου το τελευταίο 24ωρο,ενώ άλλοι 88 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο στη Χίο. Συνολικά, ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 10.840, ενώ στις δομές φιλοξενίας συνωστίζονται περισσότεροι από 14.634 μετανάστες, καθώς η δυναμική των χώρων φιλοξενίας δεν ξεπερνά τους 7.500 πρόσφυγες.
  • Στις 11 Ιανουαρίου 2017 ξεκινάει η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης για τον ΧΥΤΥ Λάρνακας. Το πρωί στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή και ως εκ τούτου το Δικαστήριο όρισε ημερομηνίες ακρόασης της υπόθεσης. Η λίστα των μαρτύρων που θα παρουσιάσει η κατηγορούσα αρχή είναι πέραν των 160 προσώπων. Για την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι 13 πρόσωπα ανάμεσα σε αυτούς κρατικοί λειτουργοί αλλά και τοπικοί παράγοντες της Λάρνακας, καθώς και τρεις εταιρείες, αντιμετωπίζοντας συνολικά 104 κατηγορίες.
  • Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα σπρώχνει την τιμή του πετρελαίου προς τα επάνω στις ασιατικές αγορές. Ωστόσο, οι τιμές των συμβολαίων πετρελαίου παραμένουν γύρω στα 50 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές αξιολογούν θετικά την τιμή του πετρελαίου γύρω από το επίπεδο αυτό. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 49,18 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 49 σεντς ή 1% από το τελευταίο κλείσιμο. Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 51,29 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 42 σεντς ή 0,8%.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

90 news: Τελευταία Ενημέρωση