ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' ΥΠΟΙΚ: Οι προϋποθέσεις για αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Με επίκεντρο το θέμα της ασφάλειας, η ΥΦΕΞ των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ που βρίσκεται στην Κύπρο, είχε συνάντηση τόσο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Νούλαντ αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίς το απόγευμα. Ήδη τέθηκαν εκ μέρους της Λευκωσίας, συν των θεμάτων της ασφάλειας και επιπρόσθετα θέματα, όπως είναι η αξιολόγηση των τραπεζών των κατεχομένων στο πλαίσιο της προεργασίας για εναρμόνιση με το ευρώ, ενώ ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε στη Αμερικανίδα υφυπουργό τη θέση της ε/κ πλευράς ότι δεν αποδέχεται τουρκικές εγγυήσεις στη λύση του Κυπριακού. Στη διάρκεια της συνάντησης Νούλαντ-Αναστασιάδη, εκτός από την ασφάλεια και τις εγγυήσεις συζητήθηκαν επίσης το εδαφικό και το περιουσιακό. Εξερχόμενος του Προεδρικού για να μεταβεί στη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, και ερωτηθείς πώς πήγε η συνάντησή του με την κ. Νούλαντ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: “Πάντα είμαστε φιλόξενοι. Θέσαμε τις θέσεις μας και η συνάντηση πήγε πολύ ικανοποιητικά”.
  • Την ανάγκη να συνεχίσουμε να στέλνουμε με τις πράξεις μας το μήνυμα πως ο στόχος της μεταρρύθμισης και της εξυγίανσης της κυπριακής οικονομίας δεν έχει τερματιστεί με την ολοκλήρωση του μνημονίου, έτσι ώστε να πετύχουμε τον σημαντικό στόχο αναβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επενδυτική βαθμίδα, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Συνοψίζοντας τις προϋποθέσεις που θέτουν οι οίκοι αξιολόγησης για αναβάθμιση της οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτές είναι “η συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, να συνεχιστεί η στήριξη της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας μας, η πορεία εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα και η συνεχής προώθηση μεταρρυθμίσεων, αλλαγών, τις οποίες η οικονομία μας έχει ανάγκη”. Ερωτηθείς, στο περιθώριο ασφαλιστικού συνεδρίου 2016 με θέμα «Ευρώπη και Ασφαλιστική Εκπαιδευτική Κατάρτιση – Ταξίδι προς την Επαγγελματική Αριστεία», που διοργάνωσε το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, κατά πόσον αναμένεται σύντομα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “αυτός είναι ο στόχος” και υπενθύμισε ότι η κυπριακή οικονομία βρέθηκε 12 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, στην κορύφωση της κρίσης.
  • Σε συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την αλλαγή του πολιτεύματος και τη μετάβαση σε προεδρικό σύστημα οδηγεί την Τουρκία, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Οι τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα δείχνουν ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ετοιμάζεται να φέρει στην βουλή πρόταση για την αναθεώρηση του συντάγματος. Με την νέα πρόταση του ΑΚΡ, το πολίτευμα της Τουρκίας τροποποιείται και ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση του αξιώματος του Πρωθυπουργού και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της χώρας.
  • H «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια. Οπως διευκρινίζεται στην προκήρυξη στόχος ήταν η κατοικία της Εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη, ενώ στο κείμενο ανάληψης ευθύνης η οργάνωση εξαπολύει απειλές αναφέροντας ότι «πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές ωστόσο δεν πρόκειται να περιοριστεί μελλοντικά σε αυτό». Εξηγώντας τους δύο λόγους της επίθεσης οι «Πυρήνες της Φωτιάς» αναφέρουν ότι η Εισαγγελέας «αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας» αλλά και «τη συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων της οργάνωσης». Η έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 22:45 χθες στον αριθμό 112 της οδού Ιπποκράτους στα Εξάρχεια. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα με χρονικό όριο 30 και 25 λεπτά αντίστοιχα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Και όταν ανοίξει ο φάκελος για τον Συνεργατισμό πέστε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Ποιοι πολιτικοί έχουν ...»
Πανασιανός  |  11:11

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Σίγουρα χαίρεσαι για αυτό, αν πράγματι δεν πήγαν καλά τα πράγματα γιατί μπορεί πολλοί να πουν ότι η ...»
Πανασιανός  |  11:02

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«βασικά φταίει η νομοθεσία που επιτρέπει στον κάθε ππατταξιή να ξεφεύγει των υποχρέωσεων του κάτι όπως ...»
Αρμαγεδών  |  09:27

«Εμφύλιος» στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομίας

«Και ο Ερντογάν έχει τους Μανδαρίνους του, που επίσης αγνοεί και μιλά για συνομωσίες ! Κάτι μας θυμίζει ...»
Demetris  |  12:42

90 news: Τελευταία Ενημέρωση