ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'': «Κ»: Σενάρια για Μόρφου Καρπασία και Κόκκινα εν όψει Γενεύης

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Μετά την επιβεβαίωση της έντυπης «Κ» για το ραντεβού Αναστασιάδη - Ακιντζί στην Ελβετία το ζητούμενο τώρα είναι οι προετοιμασίες για το Εδαφικό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της έντυπης Κ της Κυριακής αναμένεται να παρευρεθεί και σε αυτό το ορόσημο καλά προετοιμασμένος με εναλλακτικά σενάρια και χάρτες, που θα αφορούν μεταξύ άλλων το τι αναμένεται να γίνει με τη Μόρφου, την Καρπασία και τα Κόκκινα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η προετοιμασία λαμβάνει σοβαρά υπόψη και το ενδεχόμενο της επανασύνδεσης από τ/κ πλευράς του Εδαφικού με τις Εγγυήσεις. «Τίποτα δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, όπως με το θέμα των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται κατανοητό από την τ/κ πλευρά το τι πρέπει να γίνει, το ίδιο θα συμβεί και με το Εδαφικό» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην «Κ», αρμόδιες πηγές.
  • Στο ξήλωμα της αποκαλούμενης παραγκούπολης η «ζούγκλα του Καλαί» προχωρούν οι γαλλικές αρχές σε μια προσπάθεια να μετακινήσουν προς την ενδοχώρα 8 χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν σε άθλιες συνθήκες περιμένοντας να περάσουν στη Μεγάλη Βρετανία. Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Για τη μετακίνηση των προσφύγων έχουν επιστρατευθεί 1200 αστυνομικοί. Τα ξημερώματα προκλήθηκε ένταση με πετροπόλεμο και χρήση δακρυγόνων.
  • Νόμος «ομπρέλα» ετοιμάζεται από την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο οποίος θα προστατεύει τους εργαζομένους. Με τον νόμο «ομπρέλα» όπως τον χαρακτήρισε, τα διοικητικά πρόστιμα θα ανέρχονται στα 3.500 ευρώ για διώξεις όσων παρανομούν σε σχέση με τις νομοθεσίες που έχουν να κάνουν με εργασιακά ζητήματα και θέματα ωραρίου υπαλλήλων. Με τα σημερινά δεδομένα, το πρόστιμο ανέρχεται μόνο σε 300 ευρώ.Το «πράσινο φως» για εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. αναμένεται να ανάψει το Euroworking Group. Τα στοιχεία που ζητούσαν οι ευρωπαίοι για αποδέσμευση της δόσης στάλθηκαν από την ελληνική πλευρά με αποτέλεσμα, όπως εκτιμούν αξιωματούχοι, η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος να ολοκληρωθεί και επισήμως. Η τελική απόφαση για τα 2,8 δισ. στην Ελλάδα θα παρθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αύριο Τρίτη.
  • Με σύνθημα «Έχω δικαίωμα» άρχισε στις έξι το πρωί ο Ραδιομαραθώνιος τον οποίο συνδιοργανώνουν ο Συνεργατισμός και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Για τη φωτεινή κορυφαία εκδήλωση ανθρωπιάς θα λειτουργήσουν συνολικά 25 περίπτερα στις ελεύθερες περιοχές. Το περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου στην αρχή της Λήδρας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Βουλής αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αλλοδαπός άνδρας επιτέθηκε στην γυναίκα και το παιδί του

«Καλημέρα Αστυνομία της Πάφου! »
knak  |  10:16

Κάλεσμα Λακκοτρύπη σε επενδυτές για την αγορά ηλεκτρισμού

«Πενία τέχνας κατεργάζεται»
Ai Em  |  08:33

Κάλεσμα Λακκοτρύπη σε επενδυτές για την αγορά ηλεκτρισμού

«Πενία τέχνας κατεργάζεται...»
s29k2  |  08:31

Η Ρωσία ξεκινά έρευνα για τις υποθέσεις Σκριπάλ-Γκλουσκόφ

«Η Ρωσία τι έρευνα θα καμει; Υπάρχει κανένας που αμφιβάλει ότι είναι ρωσικό εργο;»
Ντομπρος Κελαηδης  |  07:18

90 news: Τελευταία Ενημέρωση