ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90''Πυρετός διαβουλεύσεων Λευκωσίας με Αθήνα και Ε.Ε

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Σε πυρετό διαβουλεύσεων πριν από τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών στο ελβετικό θέρετρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μετά την ενημέρωση της Αθήνας για το τι διημείφθη στο Μον Πελερέν και από κοινού ξεκαθαρίστηκε ότι δεν νοείται λύση με εγγυήσεις και στρατεύματα αλλά και συμφωνία ότι δεν μπορούν να πάνε σε πολυμερή διάσκεψη εφόσον δεν οριστικοποιηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, ο Πρόεδρος επιστρέφει Κύπρο ενημερώνοντας τους αρχηγούς των κομμάτων σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ζητώντας ουσιαστικά τη στήριξή τους. Ακολούθως για το τι διημείφθη στο Μον Πελερέν και τι πρόκειται να συζητήσει στην Ελβετία θα ενημερώσει την Ε.Ε. όσο και τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  • Έκπληκτος και πληγωμένος από τα όσα, όπως είπε, εξωπραγματικά και συκοφαντικά ακούστηκαν στο δικαστήριο, εμφανίστηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στην κατάθεσή του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην υπόθεση της αγωγής που καταχώρησε εναντίον του ο Μιλτιάδης Νεοφύτου. Διαβάζοντας ενώπιον του Δικαστηρίου τη 16σέλιδη γραπτή του δήλωση, ο κ. Χριστόφιας είπε μεταξύ άλλων «Δυστυχώς, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου για τους δικούς του σκοπούς είτε λέγοντας ψέματα είτε μισές αλήθειες προσπαθεί να προωθήσει την αγωγή αυτή, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος που δεν δικαιούται αλλά και για να πλήξει εμένα προσωπικά» πρόσθεσε.
  • Σημειώνουμε τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν, εμμένουμε στις δικές μας εκτιμήσεις για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2017, υπογραμμίζει ο Χάρης Γεωργιάδης. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για περίεργη μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που οδηγεί σε στρεβλά συμπεράσματα επισημαίνοντας ότι υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζήτημα αναθεώρησής της. Ο κ. Γεωργιάδης διεμήνυσε πως δεν θα επιβληθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου του να παρουσιάσει τα δεδομένα και να δοθούν οι εξηγήσεις.
  • Υποβλήθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για την εκλογή δημάρχων μελών των δημοτικών συμβουλίων και μελών των σχολικών εφοριών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 12:30 με βάση τα προκαταρτικά στοιχεία όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας εκλογών Δημήτρης Δημητρίου υπάρχει αυξημένο το ενδιαφέρον των πολιτών για διεκδίκηση του αξιώματος του δημάρχου, ενώ μειωμένο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον για τα δημοτικά συμβούλια. Ενστάσεις στον Δήμο Λεμεσού.
  • Μπροστά στον ορατό κίνδυνο της κατάρρευσης βρίσκεται η Ευρώπη, προειδοποίησε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς από τη γερμανική πρωτεύουσα τονίζοντας ότι τα ευρωπαϊκά σχέδια πρέπει να οργανωθούν σε νέα βάση, που θα προσφέρουν από κοινού Γαλλία και Γερμανία. Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε επίσης «μία παγκοσμιοποίηση στην υπηρεσία των λαών» ως απάντηση στην οργή τους που έφερε το Brexit και τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ όπως δήλωσε είναι επίσης πιθανό να φέρει ακόμη και την Μαρίν Λεπέν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

90 news: Τελευταία Ενημέρωση