ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:44
 

90'' Εδαφικό, Χάρτες και πολυμερή στο Μοντ Πελερέν

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

  • Η κατάληξη επί των κριτηρίων του εδαφικού, η αποτύπωσή τους σε χάρτη καθώς και ο καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή διάσκεψη είναι τα ζητούμενα της συνάντησης Αναστασιάδη - Ακιντζί στο Μόντ Πελερέν της Ελβετίας. Η συνάντηση ξεκίνησε με καθυστέρηση και αφού προηγήθηκαν ξεχωριστές συναντήσεις του Έσπεν Μπάρθ Έϊντε με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων. Νωρίτερα τ/κ πηγές ήθελαν να έχει προκύψει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις ένεκα της δήλωσης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μετάβαση στην πολυμερή μόνο υπό την προϋπόθεση κατάργησης των εγγυήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και τα ΗΕ ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση που δημιουργήθηκε, και σε επικοινωνία με την Ελλάδα., κάτι που διαψεύδει η ε/κ πλευρά.
  • Σε διάψευση του τούρκου υπουργού Δασών και Νερού ότι ο ίδιος τον βολιδοσκόπησε για βοήθεια στο πρόβλημα του νερού προσχώρησε ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται ο τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Κουγιάλη ο οποίος του ζήτησε βοήθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ξηρασίας στην Κύπρο. Ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης από την κρατική τηλεόραση διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ανέφερε ο Τούρκος ομόλογός του, ξεκαθαρίζοντας πως η Κύπρος δεν πρόκειται να ζητήσει σε καμία περίπτωση βοήθεια από την Τουρκία. Υπογράμμισε μάλιστα πως η Κύπρος αξιοποιεί πλήρως τις αφαλατώσεις.
  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκάλεσε για τις 13ης Δεκεμβρίου η τράπεζα Κύπρου προκειμένου να αποφασισθεί η υποβολή αίτησης για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας και δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μετόχων της Τράπεζας.
  • Στην Ελλάδα απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Δικηγόρος στο επάγγελμα ο Κωστής Στεφανόπουλος ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την ΕΡΕ όπου και εξελέγη βουλευτικής Αχαΐας. Μεταπήδησε στην Νέα Δημοκρατία, στην συνέχεια ίδρυσε την Δημοκρατική Ανανέωση ενώ εξελέγη για δυο θητείες Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Κωστής Στεφανόπουλος, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του , ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «υπήρξε ευπατρίδης πολιτικός και πρότυπο εντιμότητας και ακεραιότητας καθ΄ όλη την πορεία ενάσκησης των πολιτικών και πολιτειακών του καθηκόντων».
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

90 news: Τελευταία Ενημέρωση