ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Το Εθνικό Συμβούλιο στήριξε τον ΠτΔ

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ενημερωτικός μαραθώνιος του Προέδρου της Δημοκρατίας στη μετά Μον Πελερέν εποχή εντός και εκτός Κύπρου. Όπως ανακοινώθηκε, ο Νίκος Αναστασιάδης τα είπε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαφρόφ, ενώ ραντεβού κλείστηκε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, αλλά και με τη γερμανίδα Καγκελάριο. Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στήριξαν τον Νίκο Αναστασιάδη, επιρρίπτοντας ευθύνες για το ναυάγιο στην τουρκική πλευρά. Επικρότησαν δε τη στάση που τήρησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην όλη διαδικασία. Όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.
  • Στην Ελλάδα αντίδραση υπήρξε από πλευράς του υπουργού Εξωτερικών στα όσα του καταλογίζονται περί συμμετοχής του στο ναυάγιο του Μον Πελερέν. Ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ εργάζεται σταθερά για την ενότητα της Κύπρου και τα δικαιώματα των Κυπρίων. Το κυπριακό πρόβλημα τόνισε θα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή. Ο κ. Κοτζιάς διέψευσε τα περί παραίτησής του.
  • Την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψηφίζοντας σχετική πρόταση που τέθηκε ενώπιόν του. Υπέρ της αναστολής ψήφισαν 623 ευρωβουλευτές, ωστόσο, το κατά πόσο η πρόταση θα τεθεί σε ισχύει αυτό εναπόκειται στα κράτη μέλη στα οποία ανήκει η δικαιοδοσία λήψης τελικής απόφασης.
  • Μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2,7% που πρόβλεψε τον Ιούνιο η Κεντρική Τράπεζα, ανέφερε πως αναμένει για το 2016 η διοικήτριά της Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Την ίδια ώρα, περαιτέρω ανάπτυξη προβλέπει για το 2017 και 2018. Σε σχέση με τις τράπεζες, ανέφερε ο δανεισμός προς τον ιδιωτικό τομέα δείχνει ανάκαμψη από το 2015, αλλά παραμένει περιορισμένος λόγω της προσπάθειας για απομόχλευση των ισολογισμών επιχειρήσεων και τραπεζών.
  • Την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ο Μάρτιν Σουλτς, εν μέσω των πληροφοριών ότι ετοιμάζεται να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του καγκελαρίου στις γερμανικές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου. Ο Σουλτς δήλωσε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες για να επιστέψει στο Βερολίνο μετά το πέρας της τρέχουσας θητείας του, και θα διεκδικήσει έδρα στη γερμανική βουλή.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

90 news: Τελευταία Ενημέρωση