ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:38
 

90'' Κινήσεις Αμερικανών- ΟΗΕ μετά το φρένο Ερντογάν

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιστροφή των δυο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επικεντρώνεται το πρωτοσέλιδο της έντυπης "Κ" της Κυριακής με πρώτο σταθμό την επιστροφή του Έσπεν Μπαρθ Άιντε αλλά και τις επαφές του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόναθαν Κοέν την ερχόμενη Πέμπτη πρώτα στην Λευκωσία και στην συνέχεια στην Αθήνα. Ο Αμερικανός διπλωμάτης δεν θα πάει στην Άγκυρα, ενδεχομένως διότι η Ουάσιγκτον θεωρεί ως δεδομένη τη θέση Ερντογάν για κατάργηση των Εγγυήσεων με χρονοδιάγραμμα και υπό προϋποθέσεις.Από την άλλη τα μηνύματα από την Άγκυρα για το Μον Πελερέν, τη συνθήκη της Λωζάννης καθώς και το τ/κ blame game κατά της Αθήνας δεν φαίνεται να αφήνουν πολλά περιθώρια.
  • Πισωγύρισμα θεωρεί τα όσα δηιμήφθησαν στο δεύτερο ραντεβού στο Μόντ Πελερέν ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Ο Έσπεν Μπαθ Έιντε, μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε οτι ήρθε στην Κύπρο χωρίς ατζέντα αποκλειστικά για να ακούσει τους δύο ηγέτες. Όπως επεσήμανε δημιουργήθηκαν πολλές προσδοκίες οι οποίες από ένα σημείο και μετά προκάλεσαν αρνητικά προβλήματα. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ εκτιμά ότι το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων αλλά το πως θα επιλυθεί το ζήτημα των εγγυήσεων.
  • Στην Κύπρο χωρίς να συλληφθούν ήλθαν οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος κατηγορούμενοι στην ποινική της πρώην Λαϊκής τράπεζας. Οι δυο παρουσιάσθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο μαζί με τους άλλους δυο κατηγορούμενους τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας μια διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου 2017. Οι δυο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν ελεύθεροι με όρους την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 200 χιλιάδων ευρώ έκαστος
  • Ανταρσία στους κόλπους του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας εκδηλώθηκε με αποτέλεσμα την ανεξαρτητοποίηση του λεγόμενου «βουλευτή» Μεχμέτ Τσακιτζί και εβδομήντα στελεχών του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας. Οι αντάρτες με επικεφαλής των Τσακιντζί ανακοίνωσαν την επανίδρυση του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης. Ο Τσακιτζί εξέφρασε διαφορετικές απόψεις ως προς τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του κόμματος σε διάφορα πεδία.
  • Σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών, αρχίζει σήμερα στην Κούβα. Η κυβέρνηση έχει καλέσει τους πολίτες σε διήμερο εκδηλώσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας Αβάνας, κατά τις οποίες αναμένεται να εκτεθεί η τεφροδόχος με τις στάχτες του νεκρού ηγέτη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη, στην παρουσία ξένων ηγετών.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

90 news: Τελευταία Ενημέρωση