ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Άιντε: Η Κύπρος μπορεί να εισέλθει σε μεγάλα βάσανα λόγω αερίου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Η Λευκωσία, παρά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Φιρ Λευκωσίας, προχωρεί κανονικά τους σχεδιασμούς της στα ενεργειακά υπογραμμίζει ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, την ώρα που ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε σε συνέντευξη στην Χαλκίν Σεσί, εκτιμά πως θα υπάρξει μια διαφαινόμενη κρίση που αφορά τις έρευνες φυσικού αερίου τον Ιούλιο. Όλοι γνωρίζουν, είπε, πώς λόγω των υδρογονανθράκων η Κύπρος μπορεί να εισέλθει σε μεγάλα βάσανα. Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ είναι η μεγαλύτερη εγγύηση της πατρίδας.
  • Οι ενέργειές του καταδεικνύουν την αποφασιστικότητά του για λύση, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στους επικριτές τους που τον κατηγορούν για υποχωρητικότητα στο Κυπριακό και για προσωπικά οφέλη στις εκλογές. Παραμένω στον διάλογο όχι για να μην μου αποδοθούν ευθύνες, αλλά γιατί είναι δεδηλωμένη η βούλησή μου ότι επιδιώκω την επανένωση, υπογράμμισε από το βήμα του 54ου συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ. Ξεκαθαρίζει, την ίδια ώρα, ότι δεν μπορούν να παραγνωριστούν οι τουρκικές προκλήσεις και η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Κ.Δ. που διαβιβάζονται σήμερα μέσω επιστολής στον ΟΗΕ. Πάντως πριν πάρει την επιστολή Αναστασιάδη, μέσω της οποίας εκφράζεται και η δυσαρέσκεια για τη στάση Έιντε, ο Γ.Γ του Οργανισμού διά του εκπροσώπου του ξεκαθαρίζει ότι ο Νορβηγός διπλωμάτης τυγχάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του.
  • Έξι Κράτη-Μέλη του ευρωπαϊκού νότου, η Κύπρος, η Μάλτα, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία, υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Βαλέτας για να έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες πρόσβαση σε φθηνότερα καινοτόμα φάρμακα. Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία για τη συνεργασία, υπογράμμισε ότι σύντομα θα υπάρξουν κοινές δράσεις που θα αποδώσουν απτά αποτελέσματα.
  • Οδηγία φέρεται να απηύθηνε το Πεκίνο προς όσους πολίτες έχουν κινεζική υπηκοότητα ή ακόμη και διπλή (κορεατική) να εγκαταλείψουν τη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να προστατευθούν από μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο. Το Πεκίνο φέρεται να προέβη στην πράξη αυτή προκειμένου να προφυλάξει τους Κινέζους πολίτες από μία πιθανή σύγκρουση της Πιονγκγιάνγκ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πλησιάζει ο αμερικανικός στόλος στην περιοχή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άντρος Κυπριανού: Η κυβέρνηση οδήγησε σε πτώχευση τη ΣΚΤ

«Τώρα που θα αρχίσει η έρευνα θα δει ο άντρας κυπριανού τα αίσχη που γίνονταν πριν το 2013 και τις παρεμβάσεις ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:32

Καδής: Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε φιλοαγροτική πολιτική

«Μα οι αγρότες που ειναι; Εγώ βλέπω παντού ξεραήλα και ερήμωση των χωραφιων!!!!!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:29

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

90 news: Τελευταία Ενημέρωση