ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Προβληματισμός για το μειωμένο ενδιαφέρον νέων ψηφοφόρων

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Προκηρύχθηκαν σήμερα και επίσημα οι προεδρικές εκλογές με διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, ωστόσο, η χαμηλή εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, προβληματίζει τα εκλογικά επιτελεία των υποψηφίων. Απογοήτευση εξέφρασε στο κρατικό ραδιόφωνο και ο γενικός έφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου αναφέροντας ότι στις ηλικίες 22 ετών και κάτω, έχουν εγγραφεί μόλις εξίμισι από τις 40 χιλιάδες νέους ψηφοφόρους. Να σημειωθεί ότι η προθεσμία εγγραφής νέων ψηφοφόρων λήγει τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε όλες τις εφέσεις των καταδικασθέντων στην υπόθεση του τέως βοηθού γενικού εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Εκτός από τον κ. Ερωτοκρίτου στην υπόθεση εμπλέκονται οι Ανδρέας Κυπρίζογλου, Παναγιώτης Νεοκλέους καθώς και το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους. Επίσης, ο πρόεδρος του εφετείου στην απόφαση που ανέγνωσε απέρριψε και τον λόγο έφεσης για Δίκαιη Δίκη κρίνοντας ότι ο γενικός εισαγγελέας κινήθηκε μέσα σε νόμιμα πλαίσια.
  • Επιπρόσθετα μέτρα για πάταξη της βίας στα γήπεδα μελετά η Αστυνομία. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο αρχηγείο αστυνομίας, ο Αρχηγός αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έδωσε αυστηρές οδηγίες ως προς την αποτελεσματικότητα και όπως συνεχιστεί η μηδενική ανοχή σε σχέση με την πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους. «Η Αστυνομία προχωρεί, αξιολογεί και πράττει ό,τι είναι δυνατόν σε σχέση με την αστυνόμευση των αγώνων και ιδιαίτερα των αγώνων υψηλού κινδύνου», ανέφερε ο κύριος Αγγελίδης.
  • Για εντυπωσιακή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας από την τραπεζική κρίση 2012-13 και για ισχυρή δυναμική ανάπτυξη που αναμένεται να συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια κάνει λόγο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ωστόσο, τα μέλη παρατήρησαν ότι «η πρόοδος όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν χλιαρή και ότι το ιδιωτικό και το δημόσιο χρέος παραμένουν υψηλά». Τα μέλη μεταξύ άλλων ζήτησαν τη βελτίωση της πειθαρχίας πληρωμών μέσω της ενίσχυσης του νομικού πλαισίου για την επίλυση προβληματικών δανείων.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τ/κ ΜΜΕ: Ο Τσαβούσογλου πρότεινε λύση δυο κρατών, διαφώνησε ο Ακιντζί

«Και ζήσανε αυτοί καλά και ‘μείς καλύτερα... όλοι για ύπνο»
ΑΖ  |  08:00

Χριστόφιας: H κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της

«Πρέπει μέσα μέσα να γελούμε και να θυμούμαστε το επίπεδο αυτούς που μας κυβερνούσαν.»
ΔΗΜΟΣ  |  13:16

Χριστόφιας: H κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της

«Γιατι ακομα δινετε βημα σε αυτόν τον γελειο να μιλα? Τωρα που το σκέφτομαι δεν είναι γελειος, είναι ...»
Alex  |  11:28

Τι οδήγησε τον Ερντογάν στις πρόωρες εκλογές

«Εάν οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί που μας λεηλατούν από το 1960 είχαν τα μισά προσόντα του Ερντογάν, - ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  18:59

90 news: Τελευταία Ενημέρωση