ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο τέταρτος Πρόεδρος που εκλέγεται για δεύτερη θητεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ποσοστό 56% ο Νίκος Αναστασιάδης επανεκλέγηκε για δεύτερη πενταετία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Σταύρος Μαλάς έλαβε ποσοστό 44%, ενώ η αποχή έφτασε το 26,03%.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο τέταρτος Πρόεδρος που εκλέγεται για δεύτερη θητεία. Η τελευταία φορά ήταν πριν από 20 χρόνια, στις Προεδρικές του 1998, με τον Γλαύκο Κληρίδη.

Στις κάλπες προσήλθε το 73,97% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με την αποχή να φτάνει στο 26,3%. Το ποσοστό του πρώτου γύρου έφτασε το 71,88%. Το αντίστοιχο ποσοστό των προεδρικών του 2013 είναι το 80.7% και των βουλευτικών εκλογών του 2016 66.74%.

Η ανακήρυξη του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στις 22:00 η ώρα το βράδυ στο κλειστό γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος» με την αστυνομία να έλει λάβει αυστηρά μέτρα ασφάλειας αλλά και διευκόλυνσης όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή.

22:04 Έφτασε στο κλειστό γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος» ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

21:24 Αναστασιάδης: Ενότητα, ενότητα, ενότητα, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, δήλωσε με την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

21:15 Στο μπαλκόνι μαζί με τον Πρόεδρο βρίσκονταν μέλη του υπουργικού, η ηγεσία του ΔΗΣΥ, μεταξύ αυτών ο Αβέρωφ Νεοφύτου, οι τρεις αντιπρόεδροι Στέλλα Κυριακίδου, Γιώργος Γεωργίου, Σωτήρης Σαμψών, ο Πρόδρομος Προδρόμου και οι βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου και Ευθύμιος Δίπλαρος.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του εξ απορρήτων του Γλαύκου Κληρίδη Παντελή Κούρου.

21:08 Ξεκίνησε ο κόσμος να μαζεύετε στο κλειστό γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος»

21:00 Αναστασιάδης: Απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

«Φίλες και φίλοι σήμερα ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε και θέλω να τον ευχαριστήσω για την ισχυρή εντολή. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν αλλά και όσους έκαναν άλλες επιλογές.

Ευχαριστώ τον κ. Μαλά και τους άλλους ανθυποψηφίους μου. Ευχαριστώ όσους εργάστηκαν για μια άψογη εκλογική διαδικασία. Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα εσάς από καρδιάς. Ευχαριστώ  τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τους βουλευτές, τα στελέχη, τους συνεργάτες μου στο Προεδρικό, τα επιτελεία και τις εκατοντάδες των εθελοντών που πίστεψαν στο όραμά μας. 

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε ότι λέχθηκε ανήκει στο παρελθόν. Από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα που χρειάζεται ενότητα γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσουμε μπροστά. Θα συνεχίσω να λειτουργώ ως πρόεδρος όλων. Απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι υπάρχει η Κύπρος όλων μας.»

21:00 Μεγάλε Νίκο Αναστασιάδη φωνάζει το πλήθος αναμένοντας τις δηλώσεις Αναστασιάδη

20:55 Καταχειροκροτείται απο το πλήθος η Άντρη Αναστασιάδη

20:53 Σε πανηγυρικό κλίμα η άφιξη του Προέδρου Αναστασιάδη στο επιτελείο

20:49 Συγχαρητήρια στον Νίκο Αναστασιάδη από τον Αντόνιο Ταγιάνι

Συγχαρητήριο μήνυμα ανάρτησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Στο μήνυμά του ο Α.Ταγιάνι αναφέρει: «συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Προσδοκούμε συνέχιση της από κοινού μας συνεργασίας μετ ην Κύπρο για μια Ευρώπη της ασφάλειας, της ευημερίας και της σταθερότητας». 

20:44 Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε για τα συγχαρητήρια που δέχεται από την πρώτη στιγμή της επανεκλογής του

20:12 Αβέρωφ: Υποσχόμαστε πως η κοινωνία θα συνεχίσει με τα γερά θεμέλια

«Συγχαίρω όλους για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών συγχαρητήρια απευθύνω και στις πολιτικές δυνάμεις και σε όλους τους ψηφοφόρους ανεξάρτητα του τι ψηφισαν. Κόμματα και υποψήφιοι κράτησαν θέσεις αρχών. Συγχαίρω τον Σταύρο Μαλά για το ήθος του συγχαίρω και το κόμμα της Αριστεράς που τον στήριξε. Οι νικητές δείχνουν ανωτερότητα απαράδεκτα συνθήματα δεν τιμούν την παράταξή μας είπε ο κ. Νεοφύτου μπροστά σε γιουχαϊσματα οπαδών. Ευχαριστω ιδιαίτερα τον συναγερμικό κόσμο. Τα ηγετικά στελέχη τους βουλευτές τις γραμματείες τα επιτελεία του υποψηφίου αλλά πολύ ιδιαίτερα ευχαριστώ εσάς τις χιλιάδες των εθελοντών. Όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της ευρύτερης κοινωνίας που ενίσχυσαν την κοινωνική συμμαχία. Εμείς υποσχόμαστε πως η κοινωνία θα συνεχίσει με τα γερά θεμέλια. Θα συνεχίσουμε τις σκληρές προσπάθειες για να επανενώσουμε την πατρίδα μας. Έχουμε μεγάλα οράματα για τον τόπο και γνωρίζουμε πως τα μεγάλα οράματα δεν χωρούν σε μοιρασμένες πατρίδες. Ο μόνος μας αντίπαλος είναι και παραμένουν τα προβλήματα του λαου μας.»

20:10 Στο βήμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αβέρωφ Νεοφύτου

19:55 Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη από τον Προκόπη Παυλόπουλο και Αλέξη Τσίπρα

19:50 Αβέρωφ: Η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ενωμένους για μια καλύτερη Κύπρο

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, έστειλε το δικό του μήνυμα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

«Οι πολίτες είχαν το πρώτο λόγο και επέλεξαν σταθερά βήματα μπροστά. Συγχαρητήρια Πρόεδρε @AnastasiadesCY! Η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ενωμένους για μια καλύτερη Κύπρο! #Cyprus».

19:44 Μαλάς: Ελπίζω ότι η προσπάθειά μας άφησε κάτι θετικό για την Κύπρο

«Ο λαός έχει μιλήσει και η ετυμηγορία του είναι σεβαστή. Έχω συγχαρεί τον Νίκο Αναστασιάδη και όσους πίστεψαν, στήριξαν και εργάστηκαν για να πάει σε κάθε γωνιά της Κύπρου, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Το αποτέλεσμα σας απογοήτευσε αλλά οφείλουμε να το σεβαστούμε, αυτός ο αγώνας μας άξιζε, και πάντα θα αξίζει ο αγώνας αυτός που ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει σε εκλογικές διαδικασίες. Είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί από όλους όσους μας ένωσαν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα κόμματα της αριστεράς, και αν και πότε δεν υπήρξα μέλος της αριστεράς, θα κρατήσω για πάντα τη στήριξη του. Σε ότι με αφορά προσωπικά δεν θα σταματήσω να είμαι ενεργός πολίτης και η προσπάθεια μας ελπίζω να άφησε κάτι θετικό για την Κύπρο. Σε ότι με αφορά προσωπικά δεν θα σταματήσω να είμαι ενεργός πολίτης και η προσπάθεια μας ελπίζω να άφησε κάτι θετικό για την Κύπρο. Ο τίμιος αγώνας είναι ο πιο σωστός δρόμος, με αξιοπιστία και αλήθεια θα κερδίσουμε τη μάχη της αποχής. Για άλλη μια φορά συγχαίρω τον κ. Αναστασιάδη και θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου. Στην πολιτική ζωή πρέπει να παλεύεις και να μην υποστειλεις την σημαία των αξιών. Το καλύτερο αύριο μπορεί να έρθει και η κοινωνία πρέπει να είναι πιο ώριμη σε σχέση με την πολιτική».

19:41 Συγχαρητήριο μήνυμα από Γιούνκερ προς Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα και από τον πρόεδρο της Κομισιόν. Στο μήνυμα του ο κ. Γιούνκερ απευθυνόμενος προς τον Νίκο Αναστασιάδη ανέφερε:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Αναστασιάδη,

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την επανεκλογή σας ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την ανανέωση της εντολής που πήρατε είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να επιδιώκετε, με την ίδια ικανότητα όπως και κατά την πρώτη σας θητεία, τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει την Κύπρο στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι έτοιμος όσο ποτέ να βοηθήσω στις προσπάθειες σας για τερματισμό της διαίρεσης του νησιού και για επίτευξη της επανένωσης της Κύπρου.

Προσβλέπω στο να συνεχίσω να εργάζομαι μαζί σας στενά κατά τους επόμενους μήνες στην κοινή μας προσπάθεια να παραδώσουμε μια πιο ενωμένη, δυνατή και δημοκρατική Ένωση».

19:20 Κυπριανού: Ασυνέπεια στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου

19:38 Μέσω facebook, έστειλε το πρώτο μήνυμα μετά την επανεκλογή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαριστώντας τον κόσμο

19:36 Πώς ψήφισαν οι επαρχίες

Στη Λευκωσία ο Νίκος Αναστασιάδης συγκέντρωσε το 56.17% και ο Σταύρος Μαλάς το 43.83%. Στην Αμμόχωστο το 62.84% ψήφισε Νίκο Αναστασιάδη και το 37.16% Σταύρο Μαλά. Από τα χαμηλότερα ποσοστά συγκέντρωσε στην Λάρνακα ο Νίκος Αναστασιάδης με 52.73% και ο Σταύρος Μαλάς το υψηλότερο με ποσοστό 47.27%. Στην Λεμεσό το 57.79% ψήφισε Νίκο Αναστασιάδη και το 42.21% Σταύρο Μαλά. Στην Πάφο ο Νίκος Αναστασιάδης συγκέντρωσε 52.37% το χαμηλότερο ποσοστό από όλες τις επαρχίες και ο Σταύρος Μαλάς το ψηλότερο του με 47.63%. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του εξωτερικού ενώ στον πρώτο γύρο πίστωσαν με την ψήφο τους τον Σταύρο Μαλά, στον δεύτερο γύρο οι περισσότεροι στράφηκαν προς τον Νίκο Αναστασιάδη. Αν και εδώ παρατηρείται η μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων. Στο 51.18% ο Νίκος Αναστασιάδης και στο 48.82% ο Σταύρος Μαλάς.

19:34 Το ΔΗΚΟ συγχαίρει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και επιβεβαιώθηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ευνομούμενο κράτος.

Οι εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα όμως παραμένουν.

Ο λαός αναμένει από τον Πρόεδρο και από την κυβέρνηση να εγκύψει στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και να βρεθούν λύσεις.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το Δημοκρατικό Κόμμα θα ασκήσουν εποικοδομητική και παραγωγική αντιπολίτευση, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων.»

19:31 Κατέφθασε στο επιτελείο του Σταύρου Μαλα ο γ.γ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού

Λιγοστά τα χειροκροτήματα, κυρίως από μικρή ομάδα υποστηρικτών

19:27 Τελικά Αποτελέσματα – Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στα εκλογικά κέντρα της Ελλάδας με τον Νίκο Αναστασιάδη να λαμβάνει 52,38% (2.067 ψήφους) και τον Σταύρο Μαλά 47.62% (1.879 ψήφους).

Συνολικά στα δεκαπέντε εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα, ψήφισαν 4.199 ψηφοφόροι (69.98%) ενώ η αποχή έφτασε το 30.02% (1.780 ψηφοφόροι).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Εγγεγραμμένοι: 5.930 Ψήφισαν:4.199 (69.98%) Αποχή:1.780 (30.02%)

Έγκυρα:3.946 (93.97%) Άκυρα:162 (3.86%) Λευκά:91 (2.17%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 52.38%
2.067
ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 47.62%
1.879

19:26 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 100%

Εγγεγραμμένοι:550.876Ψήφισαν:407.475 (73.97%)Αποχή:143.401 (26.03%)

Έγκυρα:384.524 (94.37%)Άκυρα:10.778 (2.65%)Λευκά:12.173 (2.99%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 56%
215.281 +20.5%

ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 44%
169.243

19:24 Στο επιτελείο καταφθάνουν και οι υπουργοί. Ο υπουργός παιδείας Κωστας Καδής Υγείας Γιώργος Παμπορίδης και δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου

19:23 Συγχαρητήρια προς Αναστασιάδη για την επανεκλογή του και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της πολιτικής οικογένειας στην οποία ανήκει ο ΔΗΣΥ, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του, μετά το δεύτερο σημερινό γύρο των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα με μήνυμά που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει:
«Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Νίκο Αναστασιάδη και τo ΔΗΣΥ για τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου».

«Ο κυπριακός λαός επέλεξε ξανά για Πρόεδρό του ένα μεγάλο Ευρωπαίο ηγέτη για να τους οδηγήσει με σταθερά βήματα μπροστά», αναφέρει και καταλήγει ευχόμενος «καλή επιτυχία στη νέα του θητεία».

19:20 Ηρεμία επικρατεί στο επιτελείο Σταύρου Μαλα, με τους πολίτες να παρακολουθούν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Μαλας αναμένεται να έρθει μέχρι τις 19:40 για την ομιλία του.

19:19 Ανώτατες πηγές του ΔΗΣΥ δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ωστόσο όπως επισημαίνουν η έννοια όλων πρέπει να είναι η επόμενη μέρα για την Κύπρο.

Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί στο επιτελείο εν αναμονή του Νίκου Αναστασιάδη

19:16 Η «Κ» μέσα στο προεδρικό

19:12 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 100%

Εγγεγραμμένοι:11.683 Ψήφισαν:8.185 (70.06%)Αποχή:3.498 (29.94%)
Έγκυρα:7.782 (95.08%)Άκυρα:230 (2.81%)Λευκά:173 (2.11%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 51.18%
3.983 +19.4%
ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 48.82%
3.799 +8.0%

19:08 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΕΛΛΑΔΑ 100%

Εγγεγραμμένοι:5.930 Ψήφισαν:4.199 (69.98%)Αποχή:1.780 (30.02%)
Έγκυρα:3.946 (93.97%)Άκυρα:162 (3.86%)Λευκά:91 (2.17%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 52.38%
2.067 +21.7%
ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 47.62%
1.879 +9.8%

19:07 Συγχαρητήρια στον Νίκο Αναστασιάδη από τον Χρύση Παντελίδη

19:06 Ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στο γραφείο του με στενούς του συνεργάτες. Υπάρχει κλίμα ικανοποίησης ανάμεσα στους υπουργούς που βρίσκονται εδώ, ορισμένοι έχουν ήδη ξεκινήσει για το επιτελείο

19:05 Πλήθος κόσμου στο επιτελείο Αναστασιάδη. Γίνονται ετοιμασίες για την κάθοδο του Προέδρου.

18:59 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 100%

Εγγεγραμμένοι:4.276 Ψήφισαν:2.952 (68.19%)Αποχή:1.360 (31.81%)
Έγκυρα:2.859 (96.85%)Άκυρα:48 (1.63%)Λευκά:45 (1.52%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 50.09%
1.432 +16.7%
ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 49.91%
1.427 +5.5%

18:52 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΜΠΑΧΡΕΙΝ 100%

Εγγεγραμμένοι:60 Ψήφισαν:47 (73.33%)Αποχή:16 (26.67%)
Έγκυρα:45 (95.74%)Άκυρα:1 (2.13%)Λευκά:1 (2.13%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 53.33%
24 +18.6%
ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 46.67%
21 +16.1%

18:46 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ 100%

Εγγεγραμμένοι:95 Ψήφισαν:74 (74.74%)Αποχή:24 (25.26%)
Έγκυρα:69 (93.24%)Άκυρα:2 (2.70%)Λευκά:3 (4.05%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 59.42%
41 +17.0%
ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 40.58%
28 +3.6%

18:45 Ο Σταύρος Μαλάς συνεχάρη στον Νίκο Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχε πριν από λίγο ο συνυποψήφιος του Σταύρος Μαλάς, τον οποίο και συνεχάρη για τη διαφαινόμενη επανεκλογή του.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνεχάρηκαν ήδη τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και παρακολουθεί τα αποτελέσματα των εκλογών με συνεργάτες, ενώ αρχίζει και την συγγραφή της ομιλίας που θα εκφωνήσει αργότερα απόψε στο εκλογικό του επιτελείο. Πριν από λίγο έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο η οικογένεια του Προέδρου Αναστασιάδη.

18:45 Με το 65,2% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί οι δύο υποψήφιοι λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

Νίκος Αναστασιάδης: 56,4%

Σταύρος Μαλάς: 43,6%

18:44 Ετοιμάζεται για την ανακήρυξή του ο Νίκος Αναστασιάδης με το επιτελείο να στέλνει ήδη μηνύματα νίκης

18:35 Συγκεντρωτικά: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 40%

Νίκος Αναστασιάδης: 57,2%

Σταύρος Μαλάς: 42,8%

18:32 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ 100%

Εγγεγραμμένοι:122 Ψήφισαν:79 (62.30%) Αποχή:46 (37.70%)
Έγκυρα:69 (87.34%) Άκυρα:4 (5.06%) Λευκά:6 (7.59%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 66.67%
46 +25.4%
ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 33.33%
23 +12.1%

18:31 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΟΛΛΑΝΔΙΑ 100%

Εγγεγραμμένοι:102 Ψήφισαν:73 (69.61%) Αποχή:31 (30.39%)
Έγκυρα:71 (97.26%) Άκυρα:0 (0%) Λευκά:2 (2.74%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 52.11%
37 +14.1%
ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 47.89%
34 +1.4%

18:31 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΥΣΤΡΙΑ 100%

Εγγεγραμμένοι:62 Ψήφισαν:42 (64.52%)Αποχή:22 (35.48%)
Έγκυρα:36 (85.71%)Άκυρα:1 (2.38%)Λευκά:5 (11.90%)

ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 58.33%
21 +24.2%
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 41.67%
15 +7.5%

18:28 Η μεγαλύτερη αποχή καταγράφηκε στην Πάφο με 30.8% και η χαμηλότερη αποχή στην Αμμόχωστο με 22.9%.

Αναλυτικά ποσοστά προσέλευσης:

Λευκωσία 73%

Λεμεσός 71.8%

Αμμόχωστος 77.1%

Λάρνακα 76%

Πάφος 69.2%

Εκλογικά κέντρα του εξωτερικού 69.5%

18:27 Απο το μπαλκόνι του επιτελείου αναμένεται να τοποθετηθεί με το πέρας των αποτελεσμάτων ο Νίκος Αναστασιαδης

18:26 Χριστοδουλίδης στην «Κ»: Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς μόνο με συνεργασία. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια

18:23 Συγκεντρωτικά: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 10,1%

Νίκος Αναστασιάδης: 58,2%

Σταύρος Μαλάς: 41,8%

18:22 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: Η.Π.Α 100%

Εγγεγραμμένοι:119Ψήφισαν:59 (48.74%)Αποχή:61 (51.26%)
Έγκυρα:56 (94.92%)Άκυρα:1 (1.69%)Λευκά:2 (3.39%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 57.14%
32 +24.4%
ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 42.86%
24 +11.8%

18:18 Στο επιτελείο του Σταύρου Μαλά δηλώνουν αισιόδοξοι για το ποσοστό που προσήλθε στην κάλπη, ωστόσο αναμένουν τα αποτελέσματα για δηλώσεις και τοποθετήσεις. Σημειώνεται πάντως πως υπήρξε μία σημαντική προσέλευση ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων στην κάλπη

18:15 Σοφοκλέους στην «Κ»: Αισιόδοξοι με απόλυτο σεβασμό στην κάλπη και τη βούληση του λαού. Υπομονή για ακόμη λίγη ώρα

18:14 Συγκεντρωτικά: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 0.6%

Εγγεγραμμένοι:3.171Ψήφισαν:2.322 (73.23%)Αποχή:849 (26.77%)

Έγκυρα:2.206 (95.00%)Άκυρα:42 (1.81%)Λευκά:74 (3.19%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 53.22%
1.174 +22.8%

ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 46.78%
1.032

18:12 Συγκεντρωτικά: Εξωτερικό 1,2%

Εγγεγραμμένοι:137 Ψήφισαν:107 (78.10%)Αποχή:30 (21.90%)
Έγκυρα:107 (100%)Άκυρα:0 (0%)Λευκά:0 (0%)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 20.56%
22 +6.5%

ΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 79.44%
85 +4.7%

18:11 Χαμηλότερη η συμμετοχή στο β’ γύρο στη Νέα Υόρκη

Έκλεισαν οι κάλπες και στο εκλογικό κέντρο της Νέας Υόρκης που λειτούργησε στο κτήριο της Κυπριακής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στο Μανχάταν. Επί συνόλου 119 εγγεγραμμένων στον ειδικό κατάλογο, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 59 ψηφοφόροι. Στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 62 άτομα.

Το εκλογικό κέντρο λειτούργησε από τις 7 – 11 το πρωί (2-6 μμ ώρα Κύπρου).

18:08 Αναμένεται η ροή των αποτελεσμάτων εφεξής για να δουν τη διαφορά. Υπάρχει έντονη ικανοποίηση στο Προεδρικό ωστόσο δεν έχει σχέση η εικόνα με την προηγούμενη Κυριακή. Αναμένουν τα ασφαλή αποτελέσματα για τα περαιτέρω.

18:07 Αυτοσυγκράτηση στο Προεδρικό, με κυρίως συνεργάτες να επιχαίρουν με τα αποτελέσματα των exit polls. Ο Πρόεδρος είδε τα αποτελέσματα στο γραφείο του με υπουργούς της κυβέρνησης.

18:06 Ο Αβέρωφ Νεοφύτου πριν από την ανακοίνωση των exit polls ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τον κόσμο υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για exit polls και όχι για πραγματικά αποτελέσματα

18:05 Με πανηγυρισμουύς και φωνάζοντας «Σεισμός Σεισμός Συναγερμός» υποδέχτηκαν τα αποτελέσματα των exit polls οι Συναγερμικοί

18:02 Η ψηφοφορία εξελίχθηκε κανονικά. Μέχρι τις 19:30 θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

18:00 Δείτε τα αποτελέσματα των EXIT POLLS

ΡΙΚ

Nίκος Αναστασιάδης: 54,5% - 59,5%

Σταύρος Μάλας: 40,5% - 45,5%

TVONE

Nίκος Αναστασιάδης: 53,5% - 57,5%

Σταύρος Μάλας: 42,5% - 46,5%

ANT1

Nίκος Αναστασιάδης: 53% - 57% 

Σταύρος Μάλας: 43% - 47%

Alpha Κύπρου

Nίκος Αναστασιάδης: 53% - 58%

Σταύρος Μάλας: 42% - 47%

Sigma

Nίκος Αναστασιάδης: 54,5% - 58,5%

Σταύρος Μάλας: 41,5% - 45,5%

18:00 Ο γενικός έφορος εκλογής ανακοίνωσε ότι οι κάλπες έχουν κλείσει. Πλέον αρχίζει το δεύτερο μέρος της διαδικασίας που είναι η διαλογή και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Μέχρι τις 17:00 το απόγευμα το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες έφτασε το 67.8%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES