ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μουντιάλ 2018: Είναι πολλά τα λεφτά για τη… FIFA (βίντεο)

Μεγάλα τα οικονομικά οφέλη για τη FIFA από το Μουντιάλ που διεξάγεται στη Ρωσία, ποιες οι εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και η σύγκριση με το Μουντιάλ της Βραζιλίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι σύμφωνα με το Forbes, το τέταρτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη σε οικονομικό κύκλο εργασιών, πίσω από το Super Bowl και τους Ολυμπιακούς, Θερινούς και Χειμερινούς, αξίας 230 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, το Μουντιάλ, δεν παύει να είναι από… χρυσό.

Η FIFA εκτιμά ότι το Μουντιάλ του 2018 θα της αποφέρει έσοδα 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ) , 10% περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Αν και τα τελευταία χρόνια είχε απώλειες ύψους 997 εκ. δολαρίων, στο φετινό Μουντιάλ, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της θα είναι 1.7 δις!
Το ποσό των 6.1 δισεκατομμυρίων είναι μεγαλύτερο κατά 1.3 δις από όσα μέτρησε ως κέρδος η ομοσπονδία από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανέβηκαν κατά 2% σε σχέση με το 2014.

Ανάμεσα στα κέρδη της FIFA συμπεριλαμβάνονται και 160 εκατομμύρια (ΤΙ; ΕΥΡΩ;) από συμφωνία με εταιρία ηλεκτρονικών παιχνιδιών (EA Sports) για τα δικαιώματα του Μουντιάλ.

Σημαντικά έσοδα προσμένει και η Ρωσία από το Μουντιάλ, καθώς η διοργάνωση έχει κοστίσει 11 δισ. ευρώ από το 2010, όταν και έγινε η ανάθεση. Πάντως ο οίκος Moody’s εκτιμά πως θα είναι όχι μόνον περιορισμένη αλλά και βραχύβια η ευεργετική επίδραση των αγώνων στη ρωσική οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X