ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μουντιάλ 2018: Οι μπάλες και το… μικροτσίπ (βίντεο)

Η επίσημη μπάλα του παγκοσμίου κυπέλλου, αν και είναι σε ρετρό χρώματα, εντούτοις κρύβει πολλά «μέσα» της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Από την Τιέντο το 1930 στη Μπραζούκα το 2014 και πλέον στην Τέλσταρ 18, την επίσημη μπάλα του Μουντιάλ της Ρωσίας. Μπάλα σε στυλ ρετρό η οποία θυμίζει άλλες εποχές και παλαιότερες διοργανώσεις, με βάση της το άσπρο και το μαύρο και μακριά από τα πολλά χρώματα των προηγούμενων διοργανώσεων.

Η Telstar 18 ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις από το Μουντιάλ του 1970 και από ποδοσφαιριστές-θρύλους όπως ο Πελέ, ο Γκερντ Μίλερ, ο Τζιακίντο Φακέτι, ο Πέδρο Ρότσα και ο Μπόμπι Μουρ, σύμφωνα με τη FIFA, κατά την επίσημη παρουσίαση της μπάλας στη Μόσχα.

Η πρώτη πολύχρωμη μπάλα σε Μουντιάλ, με την ονομασία «Τρικολόρε» έκανε την εμφάνισή της στη διοργάνωση του 1998 στη Γαλλία.

Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως στο πρώτο Μουντιάλ το 1930 για πρώτη και μοναδική φορά ο τελικός διεξήχθη με δύο μπάλες.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν με την Τιέντο και στο δεύτερο με την T model.

Πάντως, για να δείτε πόσο προχώρησε η τεχνολογία από τότε, η μπάλα του φετινού Μουντιάλ έχει το δικό της... μικροτσίπ! Το συγκεκριμένο «εργαλείο» επιτρέπει την παρακολούθηση και την ανάλυση της ταχύτητας και της τροχιάς της, έτσι ώστε να γνωρίζουν άπαντες πόσο... δυνατά σουτάρουν τα μεγάλα αστέρια του φετινού Μουντιάλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES