ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Moυντιάλ: Τα «γούρια» του κυπέλλου (βίντεο)

Σάς παρουσιάζουμε τα γούρια μεγάλων και καταξιωμένων ποδοσφαιριστών και προπονητών που έμειναν στην ιστορία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πάμε να δούμε τους προληπτικούς των γηπέδων και μερικά από τα γούρια που έμειναν στην ιστορία…

Μουντιάλ 1986: Ο Κάρλο Μπιλάρδο, προπονητής της Αργεντινής, είχε αυστηρούς κανόνες για το πού θα μπουν οι βαλίτσες στο πούλμαν και πού θα κάτσουν οι παίκτες Μάλιστα, όταν έφτανε η ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να τελειώσει πρώτα η κασέτα να παίζει το «Γιγάντε Τσικίτο» του Σέρχιο Ντένις.

Μουντιάλ 1990: Ο Αργεντινός τερματοφύλακας Σέρχιο Γκοϊκοετσέα αναγκάστηκε στο παιχνίδι με την Γιουγκοσλαβία να πάει προς νερού του πριν τη διαδικασία των πέναλτι στο γήπεδο.

Μουντιάλ 1994: Ο Μισέλ Πρεντόμ, ο τερματοφύλακας του Βελγίου, ήταν οπαδός της Σταντάρ Λιέγης και είχε τη συνήθεια να αγωνίζεται φορώντας τη φανέλα της ομάδας κάτω από τη στολή της Εθνικής.

Μουντιάλ 1998. Το φιλί του Λοράν Μπλαν στην καράφλα του Φαμπιάν Μπαρτέζ πριν το πρώτο σφύριγμα του κάθε αγώνα της Γαλλίας. Λιγότερο γνωστό είναι ότι οι παίκτες της Γαλλίας άκουγαν στα αποδυτήρια το τραγούδι "I will survive" της Γκλόρια Γκέινορ.

Μουντιάλ 2002: Ο προπονητής της Ιταλίας, Τζοβάνι Τραπατόνι, πιστός καθολικός, έπαιρνε μαζί του αγιασμό και τον έριχνε στο γήπεδο σε σημαντικά σημεία.

Μουντιάλ 2018: Οι Πορτογάλοι φορούν επικαλαμίδες με διαφορετικά σχέδια. Ο ηγέτης της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, για να μη γρουσουζέψει τις επιθετικές του προσπάθειες, έχει στη μια του επικαλαμίδα φωτογραφία με τα παιδιά του.

Περίεργη συνήθεια έχει ο Τόμας Μίλερ, της Γερμανίας, που χρησιμοποιεί επικαλαμίδες που γράφουν «Poldi 10», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει το πόσο τού λείπει ο παλιός του συμπαίκτης στη Μπάγερν και την Εθνική, Λούκας Ποντόλσκι.

Στα αποδυτήρια της Αργεντινής και του Περού υπάρχει πάντα ένα ιερό σημείο με εικόνες ή μικρές ιερές φιγούρες για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να προσευχηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES