ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Netflix: Το πλοίο σαλπάρει (βίντεο)

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες κέρδη και νέοι συνδρομητές με τη μετοχή της εταιρείας streaming να κάνει άλμα περίπου 6%.

Newsroom K

Της Έλενας Αποστόλου

Η επανάσταση είναι στη μικρή οθόνη και το Netflix δείχνει τη δύναμη του streaming στη βιομηχανία της διασκέδασης, τρέχοντας σε μια κούρσα συνδρομητών και προκαλώντας παράλληλα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου για το 2018 φρενίτιδα στη Wall Street.

Η πλατφόρμα παρουσίασε κέρδη ύψους 290,1 εκατ. δολαρίων ή 64 σεντ ανά μετοχή ενώ τα έσοδα άγγιξαν τα 3,7 δισ. δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο τις εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις και ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη!

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας στη Νέα Υόρκη ενισχύεται κατά 6% μετα-συνεδριακά, όταν είχε κλείσει με απώλειες 1,3% (στα 307,7 δολάρια) και κεφαλαιοποίηση ύψους 133,1 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η δημοφιλής πλατφόρμα σειρών και ταινιών αύξησε τους συνδρομητές της κατά 1 εκατομμύριο περισσότερο και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, προσθέτοντας 7,41 εκατομμύρια συνδρομητές και αγγίζοντας ένα σύνολο 125 εκατομμυρίων σε παγκόσμια κλίμακα.

Πιο συγκεκριμένα, το Netflix αύξησε κατά περίπου 2 εκατομμύρια τους συνδρομητές του εντός ΗΠΑ και κατά 5,5 περίπου εκατομμύρια του συνδρομητές στον υπόλοιπο κόσμο.

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η αμερικανική εταιρεία «βλέπει» έσοδα ύψους 3,93 δισ. δολαρίων και 6.2 νέους συνδρομητές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Reed Hastings, σε επικοινωνία του με τους αναλυτές, υποσχέθηκε ότι «η εταιρεία έχει μεγάλα πλάνα για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου και πρέπει να περιμένετε ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Ενδεχομένως αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία αναμένει και για το επόμενο τρίμηνο μεγαλύτερες αποδόσεις από αυτές που περιμένει η Wall Street.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Netflix είναι ο ίδιος του ο εαυτός, καθώς οι παραγωγές είναι πολυδάπανες και οδηγούν σε μεγάλο δανεισμό. Μόνο αυτό τον χρόνο έχει δανειστεί 8 δισ. δολάρια.

Πάντως, η αγορά όχι μόνο φαίνεται ότι εμπιστεύεται να ανέβει στο "πλοίο" του Netflix αλλά φαίνεται ότι το «διασκεδάζει» στο κατάστρωμα. Αρκεί αυτό να μην προσκρούσει σε κανένα μεγάλο παγόβουνο…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Stories: Τελευταία Ενημέρωση