ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι μάθαμε για το facebook και τον Μαρκ Ζάγκεμπερκ; (βίντεο)

Μετά από 5 ώρες ανάκριση από την επιτροπή Γερουσίας του Κογκρέσου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Τι μάθαμε μετά από πέντε ώρες ανάκρισης από την Επιτροπή Γερουσίας του Κογκρέσου για το Facebook και τον Μαρκ Ζάγκεμπερκ.

1. Ότι οι Γερουσιαστές δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις να μιλήσουν για τεχνολογικά θέματα με τον πιο σημαντικό άνθρωπο της Silicon Valley αυτή τη στιγμή στον κόσμο, τον ιδρυτή του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, ο οποίος περιορίστηκε στο "σενάριο", παρέμεινε ήρεμος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και στο τέλος της ημέρας είδε τις μετοχές του Facebook να εξαργυρώνουν αυτή τη στάση του, με ένα ημερήσιο άλμα 4,5%, το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος εδώ και 2 χρόνια.

2. Αφού αμφισβητήθηκε σχετικά με τις διασφαλίσεις απορρήτου δεδομένων του Facebook μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica παραδέχθηκε ότι είχε κάνει "πολλά λάθη" καθώς η εταιρεία "δεν έκανε αρκετά" για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

3. Μάθαμε ότι και ο ίδιος, ήταν μεταξύ των 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως, από την εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica.

4. Ότι μερίδιο ευθύνης για τις διαρροές έχουν και οι ίδιοι οι χρήστες απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι δεν έχουν επαρκή έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων. «Οι πολίτες, είπε, μπορούν να έχουν τον έλεγχο για τα προσωπικά τους δεδομένα τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφημίσεις. Eάν θέλετε να έχετε τον έλεγχο για τα στοιχεία σας μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις πληροφορίες που αφορούν τα τρίτα μέρη,» υποστήριξε ο Ζάκερμπεργκ.

5. Μάθαμε επίσης, επίσημα, τι είναι το Facebook. Ο δισεκατομμυριούχος ρωτήθηκε εάν είναι μια εταιρεία τεχνολογίας ή ο ίδιος είναι ο μεγαλύτερος εκδότης στον κόσμο». Στην ουσία απάντησε, είμαστε μια εταιρεία τεχνολογίας όπου απασχολούμε μηχανικούς και παράγουμε προϊόντα.

6. Μάθαμε επίσης και τις μελλοντικές κινήσεις του δισεκατομμυριούχου ο οποίος δήλωσε ότι θα υπάρχει "πάντα μια δωρεάν έκδοση του κοινωνικού δικτύου. Η φράση αυτή του ιδρυτή του Facebook δείχνει πως το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να προσφέρει μια πληρωμένη υπηρεσία σε κάποια στιγμή στο μέλλον, ίσως τουλάχιστον ως εθελοντική επιλογή".

7. Εν κατακλείδι, το σκάνδαλο φαίνεται πως δεν επηρέασε αρνητικά την απήχηση του δικτύου, γεγονός που φανερώνει και τη δυναμική του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES