ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει την αντιπολίτευση»

«Η υποβολή των προτάσεων της αντιπολίτευσης θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας»

ΑΜΠΕ

Για τη σημασία της συμμετοχής της αντιπολίτευσης σε έναν εποικοδομητικό και εθνικής σημασίας διάλογο για την τελική διαμόρφωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της προς το real.gr.

Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή της αντιπολίτευσης και η υποβολή των προτάσεων της θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους ακούσει. Ας αρθρώσουν επιτέλους πολιτικό λόγο. Ας διατυπώσουν τις προτάσεις τους», αναφέρει η κ. Γεροβασίλη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι ακόμη και αν απορρίπτουν εντελώς την πρόταση της κυβέρνησης, θα πρέπει να πρέπει να προτείνουν την εναλλακτική λύση για τη βιωσιμότητα του συστήματος και την άρση των διογκωμένων αδικιών.

Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης της κυβερνητικής εκπροσώπου:

«Παρατηρώ την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πραγματικότητα ενός διαλυμένου, από την πενταετή διακυβέρνησή τους, ασφαλιστικού συστήματος. Έχοντας εφαρμόσει έντεκα περικοπές μεταξύ 2010 και 2015, και ταυτόχρονα στραγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, με καταστροφικές πολιτικές όπως εκείνη του PSI, είναι απολύτως λογική η αμηχανία τους. Αντιμάχονται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους. Χωρίς αυτήν θα βρισκόμασταν μπροστά στην προοπτική μίας ακόμη οριζόντιας μείωσης, δίχως να εξασφαλίζεται βιωσιμότητα στο σύστημα. Μία επιλογή την οποία προφανώς αδυνατούν να υποστηρίξουν ανοικτά. Έτσι λοιπόν, προτιμούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα επικαλούμενοι άσχετα με το ασφαλιστικό -συχνά και ψευδή- πολιτικά επιχειρήματα, αντί να μιλήσουν στην ουσία και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους».

Η κ. Γεροβασίλη, επισήμανε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μεταρρύθμισης στους κοινωνικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είναι λοιπόν μία χρυσή ευκαιρία για την αντιπολίτευση να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό και εθνικής σημασίας διάλογο για την τελική διαμόρφωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Κυρίως όμως, με τις προτάσεις της, να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Αλλά ακόμη κι αν την απορρίπτει εντελώς, ας μας πει ποια εναλλακτική λύση προτείνει για τη βιωσιμότητα του συστήματος και την άρση των διογκωμένων αδικιών, από τα πρόσφατα μνημονιακά χρόνια. Αν πάλι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προτιμούν έναν αέναο κύκλο οριζόντιων μειώσεων, ας μας το πουν. Οι οργισμένες κορώνες των υπευθύνων γι' αυτήν την κατάσταση και δεν προσφέρουν τίποτε και προκλητικές είναι. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους ακούσει. Ας αρθρώσουν επιτέλους πολιτικό λόγο. Ας διατυπώσουν τις προτάσεις τους».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X