ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόεδρος της ΝΔ

Καθαρή νίκη με ποσοστό που θα ξεπεράσει το 51%

ΠΗΓΗ: skai.gr

Καθαρή πρωτιά σε ολόκληρη τη χώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει η ροή των αποτελεσμάτων: Κερδίζει σε Αττική, Α και Β Θεσσαλονίκης, Λάρισα, Ιωάννινα και Κρήτη, ενώ επικράτησε και στις Σέρρες. Με βάση την αναγωγή η νίκη του είναι δεδομένη. Και στη Ρηγίλλης το κλίμα λίγα λεπτά πριν τις 22:00 ήταν σαφές σχετικά με τον μεγάλο νικητή της βραδιάς.

Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 ο κύριος Μητσοτάκης έφτασε στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη όπου έγινε δεκτός με επευφημίες, χειροκροτήματα, συνθήματα και εκδηλώσεις ενθουσιασμού από πλήθος κόσμου.

Η αρχική ψαλίδα των 3 μονάδων μεταξύ των δύο υποψηφίων όχι μόνο έκλεισε αλλά και "γύρισε" υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη :

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 75%,  ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 51,4% έναντι 48,6% του κ. Μεϊμαράκη.

Από πλευράς Μητσοτάκη η ανεπίσημη εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα είναι: Μητσοτάκης 53% - Μεϊμαράκης 47% ενώ η διαφορά, επισημαίνουν, μπορεί να φτάσει και στο  55% - 45%.

Από την ΚΕΦΕ δίνεται άτυπα η εκτίμηση ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κλειδώσει στο 54% - 46%.

Η συμμετοχή, αναφέρουν πηγές της ΝΔ, έχει ξεπεράσει το 80% σε σχέση με τον α' γύρο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 325.000 ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τους πρώτους πολιτικούς αρχηγούς που συνεχάρησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μέσω γραπτού μηνύματος ευχήθηκε:

«Μπράβο, ελπίζω να στρέψεις το καράβι της ΝΔ σε προοδευτικές όχθες».Και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του δώσει τα συγχαρητήρια ενώ ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες γραπτή δήλωση.

Τα συγχαρητήριά του έστειλε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης:
«Τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών» τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι «αν το πράξει αυτό θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα».
 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο ενθουσιασμός του επιτελείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου γίνεται λόγος για «καθαρή νίκη» αλλά και η κατήφεια του επιτελείου Μεϊμαράκη, σε συνδυασμό με την αποδοχή ότι η δυναμική των αποτελεσμάτων «δείχνει» ως επικρατέστερο νικητή τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δίνουν στίγμα για το νικητή της εκλογικής αναμέτρησης για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνον καταγράφει σημαντικό προβάδισμα στην Αττική αλλά έχει καταφέρει να εξαλείψει την απόσταση που τον χώριζε από τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη σε αρκετές από τις περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να επικρατήσει ακόμη και στο Βελλίδειο της Θεσσσαλονίκης, εκεί που μετά τον αποκλεισμό του κ. Απ. Τζιτζικώστα εκτιμάτο ότι η πλειοψηφία θα κινηθεί προς τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Επισήμως, με βάση την ενσωμάτωση του 50% των αποτελεσμάτων, η εκλογή παραμένει ντέρμπι (50,1% Μητσοτάκης, 49,9% Μεϊμαράκης)

Το αποτέλεσμα της κάλπης, εφόσον επιβεβαιωθούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στέλνει ένα σαφές μήνυμα: αφενός ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της γαλάζιας εκλογικής αναμέτρησης (σ.σ. εκτιμάται ότι ψήφισαν στο δεύτερο γύρο περισσότεροι από 320.000 εκλογείς έναντι 404.000 το Δεκέμβριο) κινήθηκε με βασικό κριτήριο την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος που πρέσβευε ο κ. Μητσοτάκης, αφετέρου δε ότι ο συνασπισμός δυνάμεων που συσπειρώθηκε πίσω από τον κ. Μητσοτάκη (από κεντρώους μέχρι «σαμαρικούς» και δεξιούς) επικράτησε του «καραμανλικού» στρατοπέδου το οποίου συντάχθηκε με τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε δήλωση από το γραφείο του στη Χαλκοκονδύλη.

Εκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εν μέσω πλήρους κινητοποίησης και των δύο επιτελείων αλλά και ενός μπαράζ φημών για την έκβαση αυτής της κρίσιμης εκλογικής διαδικασίας, όχι μόνον για το ίδιο το κόμμα της κεντροδεξιάς αλλά, συνολικά, για το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Καθώς η συμμετοχή μοιάζει να προσεγγίζει ή υπερβαίνει το 80%, δηλαδή περισσότερες από 320.000 πολίτες ήρθαν, εκ νέου, στα γαλάζια εκλογικά κέντρα για να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ν.Δ, τα επιτελεία των κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις δύο πολυπληθέστερες εκλογικές περιφέρειες (Αττική και Κεντρική Μακεδονία) αλλά και στο ύψος και την προέλευση της αποχής.

Βασικός στόχος του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη ήταν η καταγραφή ενός ισχυρού προβαδίσματος στο σύνολο του λεκανοπεδίου Αττικής. Αιχμή του δόρατος γι αυτή την προσπάθεια αποτελεί η Β' Αθήνας, όπου ο κ. Μητσοτάκης ευελπιστεί σε ένα τέτοιο ποσοστό που θα τον βοηθήσει να υπερκεράσει την αναμενόμενη υπεροχή του συνυποψηφίου στη Β. Ελλάδα και την Περιφέρεια. Προς αυτή την κατεύθυνση, το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκτιμούσε και στην στήριξη των ψηφοφόρων του κ. Αδ. Γεωργιάδη, που κατέγραψε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 16% στο Λεκανοπέδιο.

Ως προς την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, η μεν πλευρα Μεϊμαράκη προσδοκούσε στον επαναπατρισμό των «καραμανλικών» ψηφοφόρων, που στον πρώτο γύρο στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα ενώ μετά το κλείσιμο του ματιού από τον Περιφερειάρχη προς την υποψηφιότητα Μητσοτάκη αλλά και συμμαχίες που οικοδομήθηκαν τα τελευταία 24ώρα, ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φιλοδοξούσε να «σπάσει» την εικαζόμενη κυριαρχία του «καραμανλικού στοιχείου». Για την ιστορία, το ειδικό βάρος της Κεντρικής Μακεδονίας στο εκλογικό αποτέλεσμα είναι αντιστοιχο της Β' Αθηνών.

Τέλος, η αποχή που ναι μεν κινείται – συνολικά – σε ποσοστό κάτω του 20% ωστόσο σε κάποιες περιοχές είναι σημαντικά υψηλότερη είναι μια παράμετρος που θα κρίνει την τελική ισορροπία. Αφορά ψηφοφόρους των κ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, στους οποίους μπορεί να επένδυε ο κ. Μητσοτάκης; Αφορά, ενδεικτικά στη Μακεδονία, «καραμανλικούς» ψηφοφόρους του κ. Τζιτζικώστα οι οποίοι δεν πήγαν στις κάλπες ή μοιράζεται ισομερώς; Απαντήσεις αναμένονται λίγο μετά τις 22:00 απόψε, αν όχι απευθείας από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τουλάχιστον ανεπισήμως από τα επιτελεία των δύο υποψηφίων που έχουν ενεργοποιήσει το δικό τους σύστημα συλλογής ψήφων.

21:56  Επικράτηση Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη  στα Χανιά, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Εφορευτική εκλογή ο κ Μητσοτάκης έλαβε 3089 ψήφους  ποσοστό 68,7%  και ο κ. Μεϊμαράκης 1405, ποσοστό 31,3%

Ψήφισαν 4554, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 4494 και τα άκυρα 60.


21:55  Θεσσαλονίκη: Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα
Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα, όπως τα δίνουν κομματικά στελέχη της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφορευτικές επιτροπές.

Στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 2462 ψήφους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1982.  Στο Λιμάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης 914 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 383. Στην Προξένου Κορομηλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης 661 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 364. Στην Αγγελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης 410 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 272. Στο Ωραιόκαστρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 251 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 134. Στον δυτικό τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 49,5%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

21:48  Επικράτηση Μεϊμαράκη στην Ροδόπη
Στην Ροδόπη κατά τον σημερινό δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου, επικράτησε ο Β.Μεϊμαράκης.

Ψήφισαν συνολικά 2216 πολίτες και στις κάλπες βρέθηκαν 2189 έγκυρα ψηφοδέλτια και 2 λευκά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 1229 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 960.


21:44  Επικράτηση Μητσοτάκη στη γαλάζια μάχη για την Προεδρία
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνον καταγράφει σημαντικό προβάδισμα στην Αττική αλλά έχει καταφέρει να εξαλείψει την απόσταση που τον χώριζε από τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη σε αρκετές από τις περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να επικρατήσει ακόμη και στο Βελλίδειο της Θεσσσαλονίκης, εκεί που μετά τον αποκλεισμό του κ. Απ. Τζιτζικώστα εκτιμάτο ότι η πλειοψηφία θα κινηθεί προς τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Επισήμως, με βάση την ενσωμάτωση του 50% των αποτελεσμάτων, η εκλογή παραμένει ντέρμπι (50,1% Μητσοτάκης, 49,9% Μεϊμαράκης). Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Στο 48% της ενσωμάτωσης ο κ. Μειμαράκης προηγείται με 50,1% και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 49,9%.

21:23  Ο Β. Μεϊμαράκης κέρδισε στη Φθιώτιδα, ο Κ. Μητσοτάκης στην Ευρυτανία
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κέρδισε τη μάχη των εκλογών στη Φθιώτιδα με ποσοστό 55% έναντι 45% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αποχή έφτασε στο 17,4% και στις κάλπες προσήλθαν να ψηφίσουν 5896 έναντι 7136 που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε 3184 ψήφους έναντι 2656 του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μείωσε τη δύναμή του σε σχέση με τον πρώτο γύρο κατά 221 ψήφους ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε τη δύναμή του κατά 943 ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Στην Ευρυτανία τη μάχη των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία την κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς πήρε το 52,7% των ψήφων έναντι 47,3 το Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε 342 ψήφους στο νομό της Ευρυτανίας έναντι 307 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ η αποχή ήταν στο 19%.

20:54  Τζιτζικώστας: Συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο, από αύριο όλοι μαζί

20:31  «Καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη» βλέπουν οι συνεργάτες του

19:54  Εκλεισαν οι κάλπες- Αττική, Μακεδονία και... αποχή κρίνουν την εκλογή
Καθώς η συμμετοχή μοιάζει να προσεγγίζει ή υπερβαίνει το 80%, δηλαδή περισσότερες από 320.000 πολίτες ήρθαν, εκ νέου, στα γαλάζια εκλογικά κέντρα για να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ν.Δ, τα επιτελεία των κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις δύο πολυπληθέστερες εκλογικές περιφέρειες (Αττική και Κεντρική Μακεδονία) αλλά και στο ύψος και την προέλευση της αποχής,

 

 

19:46
Πηγές από το περιβάλλον του κ. Ευ. Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι προηγείται στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:

Αρτα: 60-42 ψήφοι

Αριστοτέχνης Χαλκιδικής 82-37
Κόζιακας Τρικάλων103-78
Αγία Άννα Ευβοίας 55-40
Α' Πειραιά 132-91
Αργιθέα Καρδίτσας 51-36
Νυδρί Λευκάδας 89-96
Μεγανήσι 50-6
Λαζαράτα 25-18
Σύρος 156-111
Μύκονος 124-63
Σαντορίνη 78-18
19:42  Θεσσαλονίκη: Εκλεισαν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ.
Εκλεισαν στις 7μ.μ. οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στα εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης και αρχίζει η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων. Στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, που είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, με 12 κάλπες, η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο κυμάνθηκε στο 80% σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς σήμερα ψήφισαν 4.650 ενώ την πρώτη Κυριακή ήταν 5.800. Μεταξύ 70% και 80% κυμαίνεται η συμμετοχή και στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

19:29  ​Εντολή με sms από την ΚΕΦΕ προς τους προέδρους εφορευτικών επιτροπών για άμεσο κλείσιμο της διαδικασίας, όπου δεν υπάρχουν ψηφοφόροι εν αναμονή.


 

19:14
Μισή ώρα ή και περισσότερο παράταση σε όσα εκλογικά τμήματα παρατηρείται ακόμη ροή ψηφοφόρων
.

19:03  Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ πλήθος ψηφοφόρων

 

18:42  Υψηλή συμμετοχή στα εκλογικά κέντρα Αττικής
Υψηλή ήταν η συμμετοχή στα εκλογικά κέντρα Αττικής στον Β' γύρο εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Βασικές παράμετροι η επίδοση των 2 και η συμμετοχή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

18:32  Ευ. Μεϊμαράκης: Οι πολίτες ζητούν από εμάς ουσία, όχι τρικ
Οχι μόνον το 60% αλλά το 100% όσων ψήφισαν στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας επιζητεί την ανανέωση, δηλώνει στην «Κ» ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτές οι αλλαγές θα είναι αλλαγές ουσίας και με βάση την αξιοκρατία και όχι αλλαγές με βάση τη ληξιαρχική πράξη γέννησης.

 

18:30  Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ν.Δ. και η Ελλάδα αυτοκτονούν
Μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση εμφανίστηκε η ευκαιρία εκλογής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία από τη λαϊκή της βάση. Μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο για το πρόσωπο του ηγέτη, αλλά πολύ περισσότερο για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κλείνουν σε μία ώρα οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη να δηλώνει πριν από λίγο ότι τα όσα λέγονται και γράφονται για προβλέψεις λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες είναι ανυπόστατα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Με τη δήλωση αυτή ο κ. Τραγάκης απάντησε σε διαρροές κύκλων του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι υπάρχουν ενδείξεις για "ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του κ. Μητσοτάκη".

Ο κος Τραγάκης δήλωσε ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά με την προσέλευση είπε ότι παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι πληροφορίες από όλη την Ελλάδα είναι ότι η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να εκφράζουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Σε εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας πάντως, ομάδα αντιεξουσιαστών - περί τα 15 άτομα - εισέβαλε και κατέστρεψε την κάλπη καθώς και το εκλογικό υλικό, φωνάζοντας συνθήματα. Ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται και εκεί κανονικά.  

Μέχρι τις 10:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες ενώ είχαν ξεπεράσει τις 100.000 στις 13:00. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μέχρι τις 14.00 είχαν ψηφίσει περίπου 225.000 ψηφοφόροι και εκτιμούν ότι τελικά η συμμετοχή θα φτάσει περίπου τους 350.000 ψηφοφόρους.

Από αυτό προκύπτει ότι θα ψηφίσει τελικά περίπου το 80-85% σε σχέση με τον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά και σε δήλωσή του τόνισε πως «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ψηφίσει στην Αθήνα αργότερα, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ για να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η εκλογική διαδικασία.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στη δήλωσή του τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. «Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χωρίς να κάνει κάποια δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε στις 9.55 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.
 Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο προκάτοχος του Βάκης Φραντζής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κι άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος που αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές για το νέο χρόνο.

Η παράταξη πάλεψε, δικαιώθηκε και κράτησε και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα, ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ψήφισε στην Κηφισιά. 

«Από αύριο το πρωί θα δουλέψουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, σκληρά, προκειμένου να ξανακάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα συνομιλεί με την κοινωνία. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει σύντομα μια ρεαλιστική και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, για να μπορέσουμε να απαλλάξουμε τη χώρα από την επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε ξανά την ελπίδα στην Ελλάδα και τους Έλληνες», δήλωσε από πλευράς του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος προσήλθε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο, που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ. Στην είσοδο τον περίμεναν υποστηρικτές του που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

 

Μεϊμαράκης:«Η ΝΔ από αύριο θα ξεκινήσει μια νέα πορεία»
«Η ΝΔ από αύριο θα ξεκινήσει μια νέα πορεία, θα δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα κυβερνητικό και θα ξανακατακτήσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», διαμήνυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ, το οποίο επισκέφθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτή τη διαδικασία. Νικητής είναι η δημοκρατία μέσα στη ΝΔ και νικητές είμαστε όλοι και έτσι θα βαδίσουμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η σημερινή είναι μια ημέρα γιορτής για το κόμμα, στην οποία συμμετέχουν εκείνοι που θέλουν η ΝΔ να γυρίσει σελίδα. Το εκλογικό του δικαίωμα θα ασκήσει ο κ. Μεϊμαράκης αργότερα στο Δημαρχείο Υμηττού.

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία
Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να εκφράζουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι σε εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, πριν από λίγο, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε και άρπαξε την κάλπη και το εκλογικό υλικό. Ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται και εκεί κανονικά.  

Πηγές της ΝΔ επισημαίνουν πως η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες είναι ανάλογη αυτής του πρώτου γύρου. Μέχρι τις 10:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες και οι ουρές στα εκλογικά κέντρα έχουν περιοριστεί αισθητά. Μια σαφή πάντως εικόνα για το πως θα κινηθεί η συμμετοχή θα έχουν στη ΝΔ στις 2.00 το μεσημέρι.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά και σε δήλωσή του τόνισε πως «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ψηφίσει στην Αθήνα αργότερα, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ για να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η εκλογική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στη δήλωσή του τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. «Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χωρίς να κάνει κάποια δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε στις 9.55 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.
 

Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο προκάτοχος του Βάκης Φραντζής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κι άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος που αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές για το νέο χρόνο.

Μητσοτάκης:«Ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ»
Ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ», δήλωσε εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαρίστησε «όλους και όλες τους ΝΔ που προσέρχονται στις κάλπες» και απηύθυνε κάλεσμα προς όσους δεν το έχουν πράξει ήδη «να έρθουν να ψηφίσουν», επισημαίνοντας ότι η διαδικασία κινείται απολύτως ομαλά.
 
«Η ΝΔ θα είναι ενωμένη αλλά και ανανεωμένη, την επόμενη ημέρα. Και η νέα Κεντροδεξιά θα είναι σε θέση να προτείνει ένα εναλλακτικό πειστικό σχέδιο» διεμήνυσε ο κύριος Μητσοτάκης

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΗΜΕΡΩΣΗ

Άνοιξαν κανονικά οι γαλάζιες κάλπες στις 7:00, χωρίς προβλήματα μέχρι αυτή την ώρα, προκειμένου να ψηφίσουν οι 404.000 πολίτες – ψηφοφόροι της ΝΔ που είχαν προσέλθει κατά τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Η ευκολία και ταχύτητα της σημερινής διαδικασίας, οι καλές καιρικές συνθήκες αλλά και η έλλειψη οποιουδήποτε αντιτίμου, αναμένεται να συμβάλλουν θετικά στην μεγάλη συμμετοχή, που συνιστά καθοριστικό παράγοντα για το αποτέλεσμα. Ήδη ο κόσμος προσέρχεται στα εκλογικά κέντρα.  Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.


Ο Κώστας Καραμανλής θα ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη, στο εκλογικό κέντρο της Β. Όλγας. Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης θα ψηφίσει στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα προσέλθουν σε εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς, εκεί όπου θα ψηφίσει και ο ένας εκ των διεκδικητών, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ψηφίζει στην Πλατεία Υμηττού. Οι συνυποψήφιοι του πρώτου γύρου, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας θα προσέλθουν στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», αντίστοιχα.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 19:00 και τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα στις 23:00.Υπενθυμίζεται ότι στον α' γύρο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε λάβει ποσοστό 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση