ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλιμακώνουν αγρότες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι στην Ελλάδα

Ένταση με Μάρδα και Κουρουμπλή

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αγρότες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Οι αγρότες προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε πολύωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών, ωστόσο, τις σχετικές αποφάσεις θα τις λάβουν τα κατά τόπους μπλόκα το πρωί της Δευτέρας. Για σήμερα προχωρούν σε ολιγόωρους αποκλεισμούς. Κλειστά μέχρι τις 2  έμειναν τα διόδια των Αφιδνών στην Αθηνών Λαμίας. Τα Τέμπη θα είναι κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας και στην Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 7 το απόγευμα, στο μπλόκο που βρίσκεται στην αφετηρία της Εγνατίας στην Ηγουμενίτσα. Η Πρωτοβουλία Αγροτών αναμένεται τελικά να αποφασίσει για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης.


Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στην προγραμματισμένη ομιλία του Δημήτρη Μάρδα και του Σωκράτη Φάμελου στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.  Αγρότες που βρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα νέα ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολιγόωρο "μπλόκο" πραγματοποίησαν αγρότες στη Βιάννο της Κρήτης, ενώ από το δρόμο περνούσε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Οι αγρότες, κρατώντας πανό, εξέφρασαν στον υπουργό τη διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό, τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και ζήτησαν από τον κ. Κουρουμπλή να μεταφέρει και αυτός στην κυβέρνηση τα αιτήματά τους.

Οι δικηγόροι παρατείνουν την αποχή μέχρι τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X