ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμηλοί τόνοι, η επιλογή Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Newsroom Κ, Αθήνα

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Μήνυμα σε όλα τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. να αποφύγουν τους υψηλούς τόνους σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού έστειλε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, εξαιρώντας το κρίσιμο αυτό ζήτημα από το πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Η στάση της Ν.Δ. δεν αφίσταται από την κριτική που έχει ασκήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν, καθώς παραμένουν οι αιτιάσεις για τη στάση και τους χειρισμούς της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και για τις μεγάλες καθυστερήσεις μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε χθες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Μουζάλα, ότι το προσφυγικό «είναι εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για να γίνεται πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης».

Ο κ. Μητσοτάκης, τον οποίον συνόδευαν οι συντονιστές του κόμματος κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Β. Κικίλιας, θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες παρεμβάσεις για το θέμα προς τα κόμματα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς προκειμένου, όπως είπε, «να καταστεί το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών διαχειρίσιμο και να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα απομόνωσης της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν». Στη δήλωσή του «μοίρασε» την ευθύνη σε Αθήνα, ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και Άγκυρα. «Για πολλούς μήνες, η κυβέρνηση υποτίμησε αδικαιολόγητα την ένταση, το εύρος και την πολυπλοκότητα του ζητήματος. Έδειξε αργά αντανακλαστικά, πήρε λανθασμένες αποφάσεις, έστειλε λανθασμένα μηνύματα» είπε για την κυβέρνηση Τσίπρα, καλώντας την, με καλύτερο συντονισμό πλέον, να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις που ανέλαβε «για να μη δώσει αφορμή και δικαιολογία σε ορισμένους, που θα ήθελαν την απομόνωση της Ελλάδας». Την ίδια στιγμή, όμως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστρεψε τα βέλη του προς την Ε.Ε. στην οποία απέδωσε μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, έλλειμμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, αλλά και κωλυσιεργία στην ενίσχυση του Frontex και τη μετεγκατάσταση προσφύγων, ενώ απηύθυνε και προειδοποίηση προς την Τουρκία, για την ανοχή που δείχνει έναντι των δικτύων διακίνησης μεταναστών και τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ανέλαβε.

Με τη χθεσινή του δήλωση, ο κ. Μητσοτάκης επεδίωξε να «δώσει γραμμή» για το θέμα και σε όσα στελέχη θα τοποθετηθούν δημοσίως, επιλέγοντας μία σαφώς μετριοπαθέστερη στάση έναντι, ενδεικτικά, των όσων είπε την Κυριακή στην «Κ» ο κ. Αντ. Σαμαράς. Οι αντιπολιτευτικοί τόνοι που υιοθετούνται από διάφορα στελέχη αποτελούν ζήτημα για τη νέα ηγεσία που επιθυμεί, σταδιακά, να περάσει ένα νέο ύφος. Πιο πρόσφατο περιστατικό, η επιλογή του κ. Γεωργιάδη να παρομοιάσει τον κ. Ν. Παππά με αξιωματικό της χούντας, σχετικά με τους χειρισμούς του στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Το Μαξίμου κατήγγειλε τον κ. Γεωργιάδη, ζητώντας εξηγήσεις από τη Ν.Δ., η οποία ωστόσο άφησε τον κ. Γεωργιάδη να ανασκευάσει, αποφεύγοντας να μπει στο κάδρο.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση