ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καραμανλής: Διαψεύδει τα περί δείπνου με Γλύξμπουργκ

Οργισμένος ο πρώην πρωθυπουργός έναντι σεναρίων της εφημερίδας «Έθνος»

Kathimerini.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Με μία αυστηρή επιστολή προς την εφημερίδα «Έθνος», την οποία και δημοσιοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής διαψεύδει εμφατικά παραπολιτικό σχόλιο σύμφωνα με το οποίο συνέφαγε στην Αθηναϊκή Λέσχη με τον στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο και τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ.

Στην επιστολή ζητείται η πλήρης ανασκευή του σημερινού δημοσιεύματος, ενώ σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Καραμανλής επιφυλάσσεται να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης. Η επίκληση της δικαστικής οδού, αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, από το 2009, ο κ. Καραμανλής προβαίνει σε γραπτή – επίσημη διάψευση δημοσιεύματος που τον αφορά δείχνουν και την οργή με την οποία αντιμετώπισε το σχετικό δημοσίευμα, ειδικά σε μία συγκυρία που το πολιτικό παρασκήνιο βοά από σενάρια ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς και, συνολικά, του πολιτικού σκηνικού. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγα 24ωρα, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, πρ. Γραμματέας της κυβέρνησης του Αντ. Σαμαρά, είχε προαναγγείλει για άλλη μία φορά τη συγκρότηση ενός καθαρά δεξιού κόμματος, στα πλευρά της Ν.Δ., προκρίνοντας μάλιστα για την ηγεσία του νέου σχήματος τον κ. Φράγκο.

Εν μέσω αυτών των σεναρίων, ο κ. Καραμανλής ο οποίος δειπνούσε σε άλλο όροφο της Λέσχης, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τους Μαριέττα Γιαννάκου και Δημήτρη Σιούφα, δεν θα μπορούσε παρά να αντιδράσει με τρόπο ηχηρό.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Κύριον Μπάμπη Παπάδακη
Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου

Κύριε Διευθυντά,

Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ