ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οργή κατά της κυβέρνησης από τους αγρότες στο Σύνταγμα

Πολλοί δηλώνουν αποφασισμένοι να «στρατοπεδεύσουν» έξω από τη Βουλή.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οργή και αγανάκτηση ήταν το κύριο συναίσθημα των χιλιάδων παραγωγών που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό.

Η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας, είναι σε εξέλιξη, καθώς το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν μπροστά στη Βουλή, όπου βρέθηκαν και 18 τρακτέρ από την Θεσσαλία, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε. Πολλοί δηλώνουν αποφασισμένοι να "στρατοπεδεύσουν" έξω από τη Βουλή, τουλάχιστον έως την Κυριακή, έχοντας στήσει σκηνές, καλώντας τους συναδέλφους να παραμείνουν στο Σύνταγμα μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιό της για το ασφαλιστικό.

Η αστυνομία υπολόγισε τους αγρότες που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, σε 10.000 τουλάχιστον.

Ήδη δόθηκαν στην κυκλοφορία η Φιλελλήνων και η Σταδίου, ενώ οι αγρότες έχουν μαζευτεί πάνω από την πλατεία Συντάγματος. Κλειστή παραμένει η Συγγρού από το ύψος της Φορατζή.

Την ίδια ώρα, άλλοι αγρότες κατευθύνονται στην Αθηνά από τον Προμαχώνα και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και με πλοία από την Κρήτη, προκειμένου να μετάσχουν στο νέο αγροτικό συλλαλητήριο, αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα.

Την πρόθεσή της να κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας "με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω", προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ. Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

Νέα έκκληση για διάλογο απηύθυναν στους αγρότες οι συναρμόδιοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο μεταξύ, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές αγροτών στα επεισόδια το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. 

Δείτε το χρονικό εδώ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση