ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίθεση με γκαζάκια στην οδό Ακαδημίας 25

ΑΜΠΕ

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του οικοδομικού συνεταιρισμού βουλευτών στην οδό Ακαδημίας σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8 χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι μπήκαν στο κτίριο επί της οδού Ακαδημίας 25 και, δίχως να γίνουν αντιληπτοί, πυροδότησαν στην είσοδο των γραφείων στον δεύτερο όροφο του κτιρίου έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια.

Αμέσως προκλήθηκε έκρηξη και πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε στο κλιμακοστάσιο και στον ανελκυστήρα του κτιρίου, με συνέπεια να προκληθεί πανικός στους ενοίκους. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής με οκτώ οχήματα, οι οποίοι μάλιστα χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν από τον 3ο όροφο τρία άτομα. Είχαν εγκλωβιστεί στον όροφο εξαιτίας της φωτιάς αλλά και των πυκνών καπνών που είχαν επεκταθεί στο εσωτερικό της οικοδομής.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρέθηκαν υπολείμματα από τρία γκαζάκια που οι άγνωστοι δράστες είχαν πυροδοτήσει στο σημείο.

Eρευνα

Αμέσως κλήθηκαν στο κτίριο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι παρέλαβαν τα ευρήματα προκειμένου να τα μεταφέρουν για διερεύνηση στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την εμπρηστική επίθεση προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση