ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραίτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ με αιχμές

Κάνει ρητώς λόγο για αντικαταστατικές διαδικασίες από πλευράς της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ.

Kathimerini.gr

Εστία εσωκομματικής έντασης, της πρώτης επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέστη η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νεολαία του κόμματος, την ΟΝΝΕΔ. Ο πρόεδρος της Νεολαίας Σάκης Ιωαννίδης παραιτήθηκε το Σάββατο, ένα 24ωρο μετά τον καθορισμό, κεντρικά από το κόμμα, της ημερομηνίας ανάδειξης του διαδόχου του, αλλά και του χρόνου σύγκλησης του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να επιλεγούν οι, περίπου, 400 σύνεδροι για το συνέδριο της Ν.Δ.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Ιωαννίδης κάνει ρητώς λόγο για αντικαταστατικές διαδικασίες εκ μέρους της νέας ηγετικής ομάδας, στοχοποιεί το περιβάλλον του προέδρου του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε προτείνει να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολύνει τους σχεδιασμούς και, πάντως, καταλήγει ότι, σε κάθε περίπτωση, αποδέχεται την επιλογή του κ. Μητσοτάκη.

Στην κριτική Ιωαννίδη απάντησαν κύκλοι της Συγγρού, σημειώνοντας ότι, βάσει καταστατικού, «το τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προκηρύσσεται με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ.», ότι ιστορικά «το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ γίνονται πριν από το συνέδριο του κόμματος», ενώ «η θητεία όλων των θέσεων της Ν.Δ και της ΟΝΝΕΔ είναι τριετής, αλλά όχι ημερολογιακά συγκεκριμένη, καθώς προκύπτει από την προκήρυξη του τακτικού εθνικού συνεδρίου της Ν.Δ.».

Πάντως, οι χειρισμοί στο «μέτωπο της ΟΝΝΕΔ» απασχόλησαν και τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ., προς τα μέλη της οποίας ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κοινοποίησε επιστολή με τις θέσεις του, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Νικ. Κακλαμάνης και Φιλ. Ταυρής άσκησαν κριτική στη διαχείριση που επελέγη, με τον κ. Μητσοτάκη, πάντως, να αποφεύγει να ανακυκλώσει τη συζήτηση. Στην ίδια συνεδρίαση, που προκλήθηκε ενόψει του συνεδρίου, στις 22 - 24 Απριλίου, αποφασίστηκε και η αύξηση των νομαρχιακών οργανώσεων της Β΄ Αθήνας από τρεις σε πέντε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X