ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πυρά από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κατά Βερναρδάκη

Kathimerini.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

Διάσταση ολομέτωπης πολιτικής σύγκρουσης επιφέρουν οι επιχειρούμενες ρυθμίσεις στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλογίζουν ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι δρομολογούν με απροκάλυπτο τρόπο να ελέγξουν την ενημέρωση στη χώρα μας. Τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με σκληρότατες ανακοινώσεις τους κάλεσαν τον πρωθυπουργό να λάβει θέση για την προχθεσινή τοποθέτηση του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού κ. Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος είπε ότι «η αυτονόμηση των ΜΜΕ είναι παθογένεια της Δημοκρατίας».

«Τέτοιου είδους καθεστωτικές αντιλήψεις οφείλουν άμεσα να τις καταδικάσουν και ο πρωθυπουργός και ο “υπουργός-καναλάρχης” κ. Παππάς, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι συνένοχοι και συμμέτοχοι στη συντονισμένη προσπάθεια άλωσης της ελευθεροτυπίας» επισήμανε η Συγγρού, ενώ το ΠΑΣΟΚ αφού χαρακτήρισε τη δήλωση Βερναρδάκη «ωμή ομολογία των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για τον έλεγχο των ΜΜΕ», κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «θέλγεται από ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας».

Ερωτήματα

Το Ποτάμι διετύπωσε χθες σειρά ερωτήσεων στον κ. Βερναρδάκη, καυτηριάζοντας και μια νεότερη δήλωση του κ. Π. Κουρουμπλή, ο οποίος είπε ότι «το κράτος εγγυάται την αντικειμενικότητα». «Να ρωτήσουμε λοιπόν: Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι να δημιουργήσει υπουργείο Αλήθειας που θα υπαγορεύει τι και πώς πρέπει να προβάλλεται» ανέφερε σκωπτικά ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ενώ και η Ενωση Κεντρώων αναρωτήθηκε «αν υπάρχουν τελικά διαφορές μεταξύ Αριστεράς και δικτατορίας;».

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο κ. Βερναρδάκης όχι μόνον δεν ανακάλεσε τη δήλωσή του, αλλά χθες τη χαρακτήρισε «επιστημονική» και «παγκόσμια συζήτηση» για το πώς επιδρά στη Δημοκρατία «η υπερσυγκέντρωση κι ο έλεγχος των ΜΜΕ από συγκεκριμένα συμφέροντα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ