ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Λέσβο σήμερα η Αντζελίνα Τζολί

Στη Μυτιλήνη θα βρίσκεται η Αντζελίνα Τζολί για να επισκεφτεί καταυλισμούς προσφύγων

Kathimerini.gr

Στη Μυτιλήνη θα βρίσκεται τελικά σήμερα στις 10 το πρωί η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρας καλή θέλησης της Yπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί η οποία αναμένεται να επισκεφτεί καταυλισμούς προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στη Μόρια.

Η κ.Τζολί έφτασε το πρωί της Τετάρτης με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και περίπου στη μία το μεσημέρι βρέθηκε στον Πειραιά όπου και παρέμεναν τουλάχιστον 4.000 πρόσφυγες. Μάλιστα «συναντήθηκε» με οικογένεια προσφύγων από το Αφγανιστάν, οι οποίοι της μίλησαν για τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από την πατρίδα τους. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ενώ στις 5.00 το απόγευμα πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή στη Μυτιλήνη διαμαρτύρονται περίπου 400 μετανάστες ζητώντας να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής τους και να σταματήσουν οι απελάσεις προς στην Τουρκία που παραμένουν στον εξωτερικό χώρο του Hot Spot της Μόριας. Πραγματοποιούν δε καθιστικές διαδηλώσεις με πλακάτ που γράφουν «είμαστε κι εμείς άνθρωποι».

«Δεδομένης της οικονομικής και κοινωνικής επιβάρυνσης πέραν κάθε ορίου, δεν υπάρχει καμία περαιτέρω διαθεσιμότητα» απάντησε η περιφερειάρχης βόρειου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου στον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα και σε έγγραφό του για την «αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων».

«Στην Περιφέρειά μας έχει ήδη γίνει το μέγιστο δυνατό. Στα νησιά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν δομές καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας (Hot Spots) και η δυνατότητά μας έχει απολύτως εξαντληθεί» τονίζει η κ. Καλογήρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X