ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πεδίο μάχης μεταξύ Σύρων και Αφγανών ο Πειραιάς

Aφορμή στάθηκε το πείραγμα ενός Αφγανού στη γυναίκα ενός Σύρου - 8 οι τραυματίες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών προσφύγων λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στους επιβατικούς σταθμούς της πύλης Ε-1 και της πύλης Ε-2 στο λιμάνι.

Τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, οι δύο σοβαρά στο κεφάλι, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Σε αρκετούς ανθρώπους χρειάστηκε να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια άρχισαν έξω από τον επιβατικό σταθμό στην πύλη Ε-2 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην Ε-1, όπου δεκάδες νεαροί πρόσφυγες από τη Συρία επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με Αφγανούς, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων, ενώ έσπασαν τζάμια του επιβατικού σταθμού της πύλης Ε-1. Η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή στάθηκε το πείραγμα ενός Αφγανού στη γυναίκα ενός Σύρου.

Στο λιμάνι μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες δεν παρενέβησαν και η κατάσταση έμεινε τεταμένη για αρκετές ώρες. Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά φθάνει τους 5.800, ενώ το πρωί της Πέμπτης φτάνουν στο λιμάνι δύο πλοία που μεταφέρουν μόλις οκτώ πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα οι Αρχές θα επιχειρήσουν να τοποθετήσουν σε ξεχωριστούς χώρους τους Σύρους και τους Αφγανούς που βρίσκονται στο λιμάνι, ενώ θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια που θα εξηγούν στους πρόσφυγες γιατί πρέπει να μετατεθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Πάντως, η μεταφορά κάποιων προσφύγων και μεταναστών φέρεται να έχει «παγώσει», καθώς δεν έχουν ετοιμαστεί ο επιπλέον χώρος στον Ελαιώνα και το κέντρο στην Κυλλήνη.

Διαβάστε Επίσης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ