ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ν.Κοτζιάς:Προσφυγικό και σχέδιο ΕΕ-Τουρκίας ενώπιον των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Οι Υπουργοί Εξωτερικών συνέρχονται στο Λουξεμβούργο σήμερα και αύριο

ΚΥΠΕ

To προσφυγικό, αλλά και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας όπως και ο τρόπος εφαρμογής των κοινών αποφάσεων των δύο πλευρών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συνέρχονται στο Λουξεμβούργο σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο επίκεντρο της συζήτησής βρέθηκε το προσφυγικό και ιδίως σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών που έρχονται στην Ευρώπη από την κεντρική Μεσόγειο, ιδίως από τη Λιβύη.

"Καταλήξαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην υιοθέτηση και εφαρμογή σειράς μέτρων για την εντατικοποίηση του Σχεδίου SOPHIA, αλλά καταστήσαμε σε όλους σαφές ότι αυτό δεν μπορεί, χωρίς εγγυήσεις προς την Ελλάδα, να επεκταθεί προς τα Ανατολικά και εξηγήσαμε τους όρους και τις απαιτήσεις μας", ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο υπενθύμισε στην Κομισιόν και τους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ, τις δεσμεύσεις που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, "όπως είναι η μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων και η εγκατάσταση 50.000 προσφύγων στο διάδρομο των Δυτικών Βαλκανίων, η χρηματοδότηση της Ελλάδας, η οποία έχει δαπανήσει σχεδόν 2 δισεκ. ευρώ σε αυτή την υπόθεση, δεν έχουν ικανοποιηθεί, όπως δεν έχουν ικανοποιηθεί πολλές πλευρές των αποφάσεων της 25ης του Οκτώβρη".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση