ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας» Τσίπρας - Καμμένος

Το μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα έστειλε ο πρωθυπουργός

Kathimerini.gr

Το μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα και περνάει σε μια καινούργια εποχή, με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό αλλά και με τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, έστειλε ο πρωθυπουργός από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας».

"Σήμερα μέρα λαμπρή για την Ορθοδοξία, για την Ελλάδα, για τον Ελληνισμό απανταχού της γης. Θέλω από εδώ, από τη Φρεγάτα «Αδρίας» στη μέση του Αιγαίου, να απευθυνθώ σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες με τις θερμότερες ευχές μου για χρόνια πολλά και καλό Πάσχα", δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

«Ο τόπος μας, ο ελληνικός λαός, τα προηγούμενα χρόνια πορεύθηκε σε θάλασσα φουρτουνιασμένη, με ακλόνητη, όμως, πυξίδα τις αξίες μας. Ο τόπος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κρίσης οικονομικής αλλά και προσφυγικής, στην καρδιά των δύο σημαντικότερων κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, υπερασπιζόμενος όμως αξίες», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «στην προσφυγική κρίση υπερασπιστήκαμε την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό σε μια εποχή που η Ευρώπη, μήτρα αυτών των ιδεών, δείχνει να τις ξεχνά. Στην οικονομική κρίση, με αξιοπρέπεια σταθήκαμε όρθιοι. Υπερασπιστήκαμε έως το τέλος την ευρωπαϊκή ενότητα, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία».
«Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης περιπέτειας. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται. Γιορτάζουμε λοιπόν σήμερα το Πάσχα, που σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια καινούρια εποχή, με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό. Πάντοτε υπερασπιζόμενοι αξίες, την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη», είπε ο Πρωθυπουργός και ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο αντάλλαξαν ευχές και τήρησαν το έθιμο της Λαμπρής τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος παρακολούθησαν το σούβλισμα του οβελία στο κατάστρωμα συνομίλησαν με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες ενώ επισκέφθηκαν και τη γέφυρα και το κέντρο επιχειρήσεων του πλοίου όπου ενημερώθηκαν από τον κυβερνήτη. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κυβερνήτη πλοίου που βρισκόταν σε αποστολή στο Αιγαίο. Ο Πρωθυπουργός εξήρε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάνε την εθνική ακεραιότητα ως «κόρη οφθαλμού».

"Στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας». Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλες και όλους», είναι το μήνυμα που ανέβασε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μια φωτογραφία από τη στιγμή που τσουγκρίζει τα κόκκινα αυγά με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ανταλλάξουν ευχές με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, στους Εθνοφύλακές μας, στους αποστράτους και στους εφέδρους Χρόνια Πολλά. Χριστός Ανέστη. Το μήνυμα της Ανάστασης είναι το μήνυμα της ελπίδας.

Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα, γιατί παρ' όλη την πίεση που δέχτηκαν και δέχονται από την οικονομική κρίση, με βαθιές περικοπές, συνεχίζουν να έχουν υψηλό ηθικό, προασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού σήμερα στη Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, στέλνει ένα μήνυμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι είμαστε όλοι δίπλα τους.

Σε εποχές που δεχόμαστε την τουρκική προκλητικότητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

Ζητούμε από όλους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, να σεβαστούν τα σύνορα και να ξέρουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στους ελληνικούς αιθέρες. Ο ελληνικός λαός είναι δίπλα τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X